مربي برتقال
مربى البرتقال بالخطوات والصور السلام عليكم ورحمة الله وبركاته المكونات: كيلو برتقال بسرة ذو قشرة مخرفشة وسميكة ( هام ) - 2 كوب إلا ربع سكر - عصير 2 ليمونة. الطريقة: - تقشر القشرة البرتقالى الخارجية للبرتقال بسكين حامى أو بالمقشرة كما بالصور: - تقشر الطبقة الثانية الصفراء برفق ( لأنها هى دى اللى حنعمل منها المربى ) كما بالصورة: - نلاحظ أن القشرة الداخلية البيضاء ملتصقة بالبرتقال ودى مش عايزينها . - لو فرض ان احنا معرفناش نعمل الخطوة اللى فاتت وقشرنا الاصفر والابيض كله (اللحم كلة) نعمل الآتى: نأخذ اللحم ونكحته بالسكينة حتى نتخلص من الألياف كما بالصور : - نلاحظ أن القشرة اللى بتشيلها السكينة حتترمى وحيفضل اللى تحت نقطعها قطع صغيرة أو نفرمها فى الكبة حسب الرغبة : نعصر قلب البرتقالة فى مصفاة ضيقة باليد ونتركة فى الثلاجة شوية - يعقد السكر فى كوب ماء بأن يغلى 5دقائق نضع القشر فى 2 كوب ماء ونسلقة لمدة حوالى نصف ساعة لحد المية ما تنشف خالص نضع القشر المسلوق على السكر المعقود كما بالصورة: نتركه على النار حوالى نصف ساعة ونقلب كل شوية ومنشلش ريم لانه سكر وجزء من المربى نضيف الع