المشاركات

عرض المشاركات من يناير, ٢٠١٢

مربي برتقال

صورة
مربى البرتقال بالخطوات والصور السلام عليكم ورحمة الله وبركاته المكونات: كيلو برتقال بسرة ذو قشرة مخرفشة وسميكة ( هام ) - 2 كوب إلا ربع سكر - عصير 2 ليمونة. الطريقة: - تقشر القشرة البرتقالى الخارجية للبرتقال بسكين حامى أو بالمقشرة كما بالصور: - تقشر الطبقة الثانية الصفراء برفق ( لأنها هى دى اللى حنعمل منها المربى ) كما بالصورة: - نلاحظ أن القشرة الداخلية البيضاء ملتصقة بالبرتقال ودى مش عايزينها . - لو فرض ان احنا معرفناش نعمل الخطوة اللى فاتت وقشرنا الاصفر والابيض كله (اللحم كلة) نعمل الآتى: نأخذ اللحم ونكحته بالسكينة حتى نتخلص من الألياف كما بالصور : - نلاحظ أن القشرة اللى بتشيلها السكينة حتترمى وحيفضل اللى تحت نقطعها قطع صغيرة أو نفرمها فى الكبة حسب الرغبة : نعصر قلب البرتقالة فى مصفاة ضيقة باليد ونتركة فى الثلاجة شوية - يعقد السكر فى كوب ماء بأن يغلى 5دقائق نضع القشر فى 2 كوب ماء ونسلقة لمدة حوالى نصف ساعة لحد المية ما تنشف خالص نضع القشر المسلوق على السكر المعقود كما بالصورة: نتركه على النار حوالى نصف ساعة ونقلب كل شوية ومنشلش ريم لانه سكر وجزء من المربى نضيف الع

كيكة النسكافية رائعه بجد بالصور

صورة
بصوا بقى كيكة النسكافيه ديه وهممممممممممممم وبسيطه جدااااااااااااااااااااا المقادير 2 كوب دقيق -كوب ونص سكر - 3 بيضلات - فانيليا -بيكنج بودر -2 م كبيره نسكافيه -2 م كبيره كاكاو - كوب زيت -شيكولاته مبشوره انا بقى بشرت الشيكولاته عشان مكنش عندى شيكولاته مبشوره هنخلط اللبن والكاكاو والسكر والزيت والنسكافيه فى الخلاط او بالمضرب ونضربهم جيدا ونشيل كوب على جنب عشان الصوص ثم نضع البيض والفانيليا ثم نضع الدقيق والبيكنج بودر ونضرب جيدا ثم ندهن الصيبنه ونضع بيها الخليط ونضعها فى الفرن لمده نص ساعه ثم لما تتطلع نقلبها ونضع الخليط اللى كان فى الكوب ثم نرش الشيكولاته المبشوره ونقطعها حتت وادى حته تعالو اتفضلوا معايا بجد وهميه يارب تعجبكم يااااااااااااااااارب