المشاركات

عرض المشاركات من سبتمبر, ٢٠١٢

كوردون بلو مع بطاطس بوريه

صورة
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي نتبل شرائح الفراخ بالبصل المبشور والملح والفلفل والروزمارى والبابريكا وقليل من جوزة الطيب ثم نفرد كل قطعه ونضع بها شريحه من اللحم المدخن وشريحه من الجبن الشيدر وقليل من الزيتون ثم نغلقها ونضع لها واحدة خله اسنان كى نحكم غلقها ثم نضعها فى الدقيق ثم البيض ثم البقسماط كما نصنع البانيه تماما ثم نضعه فى الزيت الساخن ثم نقدمه مع البطاطس البوريه التى تصنع كالاتى نضع البطاطس المسلوقه والمهروسه فى حله ونضربها بالمضرب ثم نضع عليها قليل من الزبده وقليل من اللبن حتى يتجانس القوام ثم نضع قليل من الملح وجوزة الطيب ونقدمها مع الفراخ الكوردون بلو وبالهنا و الشفا اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

فراخ روست بالصويا

صورة
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي نضع البصل المجفف مع الثوم المجفف مع الكاتشاب وقليل من الزيت ثم نضع ملح وفلفل والصويا ونقلب جيدا ثم ندهن الفرخه من الداخل والخارج جيدا ثم نضعها فى البايركس ثم ناخذ البصل والبطاطس فى طاسه مع السمن ونقلبهم حتى تاخذ لون ذهبى ثم نضعهم فى البايركس بجانب الفرخه ثم نضع كوب ماء ساخن عليهم وندخلها فرن متوسط الحراره حتى تنضج وتاخذ اللون الذهبى ثم نقدمها بجانب الارز وبالهنا والشفا اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

كبده مشويه مع رقاق محمر

صورة
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي نتبل الكبدة بالملح والفلفل وعصير الليمون وقليل من السمن ثم نضعها على الشواية مع شرائح اللية ونتركها تستوى حتى تنضج ثم نأخذ قطعة الرقاق ثم نضع عليها شوربه من كل الاتجاهات ثم نطبقها على شكل مثلث ونضعها فى طاسه ساخنه بها سمن حتى تتحمر من الجانبين ونقدمها مع الكبدة المشوية وبالهنا والشفا اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

فتة الفراخ بالزبادي

صورة
نضع قليل من الزيت مع البصل على النار وعندما يأخذ لون خفيف نضع الفراخ مع قليل من البهارات والملح والفلفل وعندما تنضج نضع شرائح الطماطم ثم نتركها 10 دقائق ثم نضعها فى البايركس ثم نضع عليها العيش المحمص ثم ناخذ الزبادى ونضع عليه قليل من الثوم وملعقة الطحينه وقليل من الملح والفلفل ثم نقلبه جيدا ونضعه على العيش ثم نضع ملعقه الزبده فى طاسه ونضع عليها باقى الثوم وعندما تأخذ لون ذهبى نضع عليها ملعقة الخل الابيض ثم نضعها على وجه الزبادى ونزين باللوز المحمص والبقدونس ونقدمها ساخنة وبالهنا والشفا

فرخه محشيه ومشويه

صورة
فرخه متوسطه الحجم لحد 2 كيلو علبه زبادى 2 طماطم مبشوره لمونه نص مج ميه بصل وملح وفلفل ورشه زنجبيل ورشه زعتر لو مفيش خليكى بالملح والفلفل بس بعد كده هاتى التوابل دى لانها مهمه وبتعلى مذاق الاكل جددددددددددددددددددددددددددى ندخل على الصوووور والطريقه بنضف الفرخه كويس وندعكها بملح ولمون * نحضر الخلطه نبشر بصله كبيره وناخد ميتها ومترميش البصله حنستخدمها فى الحشوه ونحط المكونات كلها الزبادى والطماطم وكل البهارات ونجيب الفرخه ونخرمها خرام بسيطه عشان تشرب الخلطه من جوه من عند الصدر والدبوس كمان ونحشيها بكل المقدار من تحت الجلد وندعك كويس اوى ونحطها فى اصغر حاجه عندك عشان تضمنى انها حتشرب التتبيله وانا بعمل كده قبلها بيوم والنتيجه بتكون احسن وممكن تعمليها فى يومها وتسيبيها 3 ساعات مثلا ولازم تقلبيها على وشها عشان الصدر اكتر مكان بياخد سوى وهنا انا فضيت التتبيله منها ومترميهاش حنستخدمها نبدا نحضر الحشوه نحط البصله فى شويه زيت افضل من السمن عشان الرز يكون مفرفر مش معجن واول ما تصفر تحطى الكبد اللى قطعتيها وتقلبى عشان متلزقش ولما تحسى ان لون الكبده اتغير ضيفى ال

سلطة البطاطس اللبناني

صورة
سلطة البطاطس اللبناني بعد قلي البطاطس نضع فى طاسة الزيت والثوم ونقلبة قليلا ثم نضع الكزبرة حتى تذبل قليلا ثم نضع البطاطس والملح والفلفل ونقلبها ونقدمها وبالهنا والشفا

كفتة الفراخ

صورة
كفتة الفراخ نأخذ الفراخ المسلوقة ونفتتها شرائح صغيرة ثم نضع عليها كوب البشاميل الثقيل ثم نضع البقدونس والملح والفلفل ثم نصنع منها أقراص صغيرة ثم نضعها فى الزيت الساخن ثم نتركها حتى تأخذ لون ذهبي ثم نقدمها ونرش على الوجة بقدونس وبالهنا والشفا

كفته محشيه بخلطه البيتزا

صورة
مكوناتها ذى ما انتم شايفين دى مكونات الحشوه وهى عباره عن جبنه كاسات لافاشكرى لانها محدقه وجبنه رومى مقطعه طوليا وفلفل رومى مقطع طوليا وزتون مقطع وشرايح رفيعه طماطم بس مصورتهاش ودى الكفته وهى كفته عاااديه بصل مبشور وملح وفلفل وبهارات كفته ومعلقه كبيره بقسماط مطحون عشان تمسك نفسها شويه ودى التوابل اللى حنتبل بيها الكفته بيض ودقيق عليه معلقه نشا والبقسماط انا اشتريت بقسماط وطحنته 80 فى الميه يعنى مجروش عشان يكون كرسبى الطرررررررريقه وهنا بنضع كيس على الرخامه لفرد الكفته ولسهوله لفها وهنا نبدا نفرد الكفته على صوره مربع ونحط الجبنه الكاسات الاول نفردها على الكفته وبعدين نحط شريحه الجبنه الرومى وشرايح الفلفل والطماطم والزتون بحيث انهم يكونو مش كتير وتقدرى تقفلى الرول كويس ونبدا نلف الرول بالكيس اللى حطيناه عشان متتفرفتش معانا وبعدين نضغط عليه كويس عشان يقفل ونقفله من الاجناب كويس جدا وبعدين نحطه بالدقيق وبعدين البيض وبعدها البقسماط المجروش عشان بيكون فى القلى روووووووووووووووعه وفى الطب ق وعلى التلاجه لحد لما تخلصى الكميه بتاعتك وتجهزى طاسه فيها زيت