جاتوه الشيكولاته
المقادير: ===== كوب سكر عادى - كوب زيت ذرة - كوب لبن - كوب و نصف دقيق - نصف كوب كاكاو - بيضتين - كيس فانليا او نصف ملعقة صغيرة - كيس بيكنج باودر أو ملعقتين صغيرتين - ذرة ملح - ملعقتي ن صغيرتين سمن. * استخدمى نفس حجم الكوب فى المقادير كلها. الطريقة: ==== - هتحطى السكر والزيت واللبن والكاكاو فى الخلاط. - تضربيهم كويس حتى تصبح مثل الكريمة. - هتاخدى ثلث الكريمة فى طبق خارجى للتزيين. - هتحطى على الكريمة اللى فى الخلاط البيض وكوب دقيق والفانليا والبيكنج باودر والملح. - هتضربيهم كويس حتى يتجانس العجين. - هتصبيهم فى قالب مستطيل مدهون بالسمن ومبطن بالدقيق. - هتفردى العجينه كويس فى القالب. - سخنى الفرن على درجة حرارة 180 (متوسط قبل الحامى) لمدة 10 دقائق قبل التسوية. - دخلى الصينيه الفرن لمدة عشرين دقيقة. - اعملى اختبار الخله (هتجيبى خله تحطيها فى الكيكه لو طلعت نظيفة تكون نضجت). - خرجيها من الفرن و سبيها تبرد خالص. - افردى عليها كريمة التزيين الى انتى حطتيها فى الطبق الخارجى. - يتم قطع الأطراف الناشفة حتى تكون جميله عند التقديم. - تقطع على شكل مستطيلات و تقدم بالهنا