اللحمه البارده او الرستو لعزومات رمضان

عرق التربيانكو

هو عباره عن عمود من اللحم زى اللى فى الصوره كده ولحمته بتبقى اشد من لحم الفلتو لان لحم الفلتو طرى جدا جدا جدا تقريبا اطرى قطعه فى العجل كله
المقادير

عرق وزن كيلو ونص تقريباً

بصل مقطع
جزر مقطع بالطول وجزره مقطعه قطع كبيره

توابل ملح وفلفل وجوزه الطيب وقرفه وحبهان ومستكه

فلفل اسمر حب

قطعه زبده ومعلقه زيت ذره

خيط عادى او دوباره

الطريقه

التربيانكو بنجيبه من الجزار احيانا الجزار بيحشيه ويربطه بالدوباره وبيقى جاهز للطهى لكن انا هنا جبته زى ماهو علشان تشوفوه
بننضف على قد ما نقدر طبقه الدهون اللى بتبقى حواليه ونغسله كويس



وبأى اله حاده رفيعه وممكن المقوار اللى بنحفر بيه الكوسه ندخله كده فى العرق ونلفه كأننا بنقور الكوسه علشان نوسع مكان للحشو




نقطع جزر شرايح بالطول وندخل الجزر فى الفتحه اللى عملناها ولو المقوار او الاله الحاده قصيره نعمل نفس الخطوه اللى فاتت الناحيه التانيه برده من قطعه اللحمه بحيث نقدر ندخل الجزر من الناحيتين



ونعمل شقوق بالسكين بالشكل ده فى قطعه التربيانكو


الشقوق اللى عملناها دى لكم مطلق الحريه فى ناس بتحب تحشيها توم صحيح انا شخصيا مبحبش طعم التوم فى اللحمه فبحط شرايح بصل مقطعاها صغير ومعاها فلفل اسمر حب واهو البصل واضح فى الشقوق


نلف العرق كويس بالدوباره وممكن خيط عادى متقلقوش مش حيحصل شئ ودى ايد بنتى نور الهدى على فكره علشان كانت بتساعدنى



ونعمل خلطه توابل بسيطه عباره عن ملح وفلفل وجوزه الطيب وقرفه بسيط ونتبل العرق من بره كده زى ما نور بتعمل


وفى صينيه تكون كبيره نسيح قطعه زبده ومعلقه زيت دره ومستكه وحبهان بالشكل ده



هنا فيه اهم خطوه اللى هى تحمير قطعه اللحم من كل الجوانب ليه؟؟؟؟؟؟؟؟؟ علشان نقفل المسام كلها وميتسربش السائل اللى جوه اللحمه وتبقى ناشفه وقاسيه لان لازم تبقى طريه فى الاكل وعلشان كده لازم نفضل واقفين جنبها ونحمرها من كل ناحيه وايدنا تبقى فيها منسبهاش خالص نفضل نقلب نقلب



ونقلب على كل الجهات



بعد عشر دقائق من التقليب ويبقى لونه بالشكل ده نضيف بصل وجزر وفيه ناس بتضيف اضافات تانيه كتير زى الطماطم والكرفس والبطاطس علشان بيعملوا الصوص بس انا ماليش فى الصوص خالص بحبه زى ماهو كده ولذلك انا ضفت جزر وبصل فقط للنكهه




وهنا شلته من الصنيه بعد ما اتحمر كويس من كل الجهات والمسام اتقفلت ممكن تخليه فى الصينيه وتضيفى ماء وتحطيه فى الفرن لمده ساعه وربع لكن انا بشيله من الصينيه وبحطه فى كيس حرارى فى الفرن



هنا فى الكيس الحرارى مع الجزر والبصل وزودت ملح وفلفل وضفت كمان اتنين كوب ماء وقفلت الكيس ودخلته الفرن درجه حراره 180 لمده ساعه وتلت تقريبا



ملحوظه

بعد ما يستوى فى الفرن نخرجه يبرد وبعدين نلفه فى فويل ونشيله فى التلاجه لان مينفعش اطلاقا اننا نقطعه وهو لسه دافئ لان كده السوائل الى جواه حتنزل لان اللحمه لسه مش متماسكه ولو نزلت السوايل يبقى حيكون ناشف جدا يعنى لو عندك عزومه اعمليه قبلها بيوم او يومين وممكن تعمليه وتشيليه فى الفريزر وهو ملفوف ومش
مقطوع ومكن يفعد فتره كبيره ووقت استخدامه طلعيه ولما
يفك قطعيه ولازم لازم بسكينه حاميه جدا جدا حتلاقيه اتقطع بسهوله وبيبقى بجد رائع رائع




هنا قطعناه وبنتى نور بدأت ترصه فى طبق علشان اشيله لتانى يوم لانى عملته لفطار اول يوم رمضان


وغلفت الطبق علشان اشيله لتانى يوم ولو مش حتستخدميه تانى يوم ممكن برده تقطعيه وتشيليه عالفريزر لحد ميعاد العزومه او للاستخدام العادى



وده شكله فى الطبق واعذرونى مكنش عندى وقت خالص ازين الطبق علشان كنت واقفه فى المطبخ والاذان قرب بس بنتى هى الى زوقته كده وصورته






وبكده انتهى الموضوع يارب يكون الشرح وافى وان شاء الله تجربوه ويعجبكم

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

طريقة عمل لحم مفروم كذاب ( بدون لحم ) بنفس طعم اللحم

صينية الشاورما هتدوبي في طعمها