عجه القرنبيط الشهيه سخنه نااااااااار من مطبخى بالصور طبعا




المقادير
ا قرنبيطه متوسطه الحجم
ملح فلفل شطه كمون
بيضه
4 ملاعق كبار دقيق
حوالى نصف كوب ماء او لبن
معلقه صلصه طماطم
معلقه ثوم مفروم
زيت للتحمير
الطريقه
اولا نسلق القرنيط وه سليمه فىماء ورشه كمون لغايه اما تتستوى تماما بعد كده تصفى من الماء وناخد الزهرف فقط ونرمى السيقان الى بتبقى ناشفه وتقطع الزهره نفسها قطع صغيره بالسكينه كانها مفرومه تماما ثم نضيف عليها التوابل والبيضهوالدقيق والصلصه والماء او اللبنوتقلب جيدا حتى نحصل على عجينه متماسكه ولكنها سايله يسهل تحميرها بالمعلقهوبعد ذلك تحمر فى زيت غزير ساخن بالمعلقه حتى تصبح لونها ذهبى وتقدم مع بطاطس محمرهوباذنجان مخلل
اتمنى تعجبكم اكلتى البسيطه دهوتجربوها لانها حلوة بجد

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

اللحمه البارده او الرستو لعزومات رمضان

طريقة عمل لحم مفروم كذاب ( بدون لحم ) بنفس طعم اللحم

صينية الشاورما هتدوبي في طعمها