♔ تشوكليت نوتيلا كب كيـك مـع الفيريروروشيه رووووووعة ♔
المقادير ل 6 قوالب :
كوب دقيق
2 بيضة
5 مكعب شيكولاته سايحة
ملعقة أكل نوتيلا
2 - 3 ملعقة أكل سكر
2 - 3 ملعقة أكل سكر
ملعقة صغيرة بيكنج باودر
فانيلا
2 ملعقة زيت حسب الرغبة أنا مش بحط
التحضير :
يقلب الدقيق مع الزيت (إن وضع) والشيكولا والنوتيلا حتى يتجانس + البيض المخفوق (تم خفقه مع السكر حتى غلظ قليلا)
يوزع في قوالب الكب كيك ويخبز بدرجة 180 لمدة 12 دقيقة فقط كي لا ينشف
ثم يبرد على شبكه
وبعدها نعمل حفرة وسط كل قالب ونحشيها نوتيلا
ونضع فيها قطعة فيريروروشيه مع الضغط عليها لتظهر الشيكولا حولها وتبرد قليلا في الفريزر 10 دقايق لتتماسك النوتيلا وتقدم
يتبــع
والنوتيلا اللي حشيت بيها الكب كيك أنا اللي عاملاها بس أنا بحب أعمل البندق خشن شوية وبعملها لحاجات معينة مع إني بجيب الجاهزة كمان لحاجات معينة (هيا اللي في الإناء)
والكور المتبقية حطيتها بالنوتيلا البيتوتية ورشيتها بالبندق المجروش وبردتها في الثلاجة
ودي طريقة النوتيلا طلبوها البنات
عايزة أقول في البداية مش تاخذوا صوري قياس عشان أنا بحبها خشنة
وإن شاء الله في مرة أعملهالكم ناعمة جدااااا بس المقادير هيا هيا
المقادير :
كوب بندق محمص في الفرن
1/3 كوب سكر
3 ملعقة كاكاو
4 - 3 ملعقة زيت وملعقة زبدة سايحة مصفاة (يعني من غير اللبن المترسب)
فانيلا
التحضير :
يطحن البندق جيدا حتى يصبح باودر
هيكون زي العجينة
بس أنا بحبه يكون مش باودر
بس أنا بحبه يكون مش باودر
+ الكاكاو والسكر والفانيلا ويطحن ثانية
ويوضع في زبدية ويضاف له
خليط الزيت والزبدة تدريجيا مع الخفق (على مبدأ عمل المايونيز) حتى يغلظ المزيج ويتجانس
ويوضع في زبدية ويضاف له
خليط الزيت والزبدة تدريجيا مع الخفق (على مبدأ عمل المايونيز) حتى يغلظ المزيج ويتجانس
ويحفظ في برطمان في الثلاجة لحين الإستعمال (حتمسك أكثر)
ودي الصور
ودي الصور
يارب الوصفة تنال رضاكم حبايبي
وده تطبيق حبيبة قلبي أم كروان
تعليقات