كيكة برتقال شهيه ولذيذة


بالصور من مطبخى ..كيكة البرتقااااااااااااااااااااال... لذيذه..فاخره..سهله ..مضمونه..
كيكه رائعه و فاخره و طعمها يجنن و سهله جدا و مضمونه باذن الله

الصور دى من مطبخى




2/1 نصف كوب ( زبده صفراء و زيت ذره خليط )

2 كوب سكر

3 كوب دقيق فاخر

4 بيضات كبار

1 كوب عصير برتقال طبيعى طازج مش صناعى

1 باكو بيكنج باودر

بشر 5 برتقالات ( القشره الخارجيه اللى لونها برتقالى فقط قشريها باحتراس )

2/1 نصف كوب زبيب
( ممكن الأستغناء عنه لو مش بتحبيه )


الطريقه :

فى منتهى السهوله

1- ضعى فى الخلاط ( أيوه الخلاط ) عصير البرتقال مع البيض و السكر و( الزبده و زيت الذره ) و تشغلى الخلاط لحد ما السكر يذوب ثم تفتحى الخلاط و تضعى بشر القشر بتاع البرتقال و تضربى تانى خفيف لحد ما القشر يبقى فتافيت .

2- فى اناء غويط تضعى الدقيق بعد ما تنخليه مع البيكنج باودر و ذرة ملح .

3- أضيفى محتويات الخليط الأول اللى فى الخلاط على الدقيق و قلبى لحد ما يتجانس

4- يوضع فى صينيه كبيره شويه .و ضعى الزبيب على الوجه ثم قلبى خفيف حتى لا يسقط تحت و لا يحترق من فوق.

5- يدخل فى فرن 180 درجه مئويه (متوسط الحراره ) لمدة 45 دقيقه تقريبا .


بالصور من مطبخى ..كيكة البرتقااااااااااااااااااااال... لذيذه..فاخره..سهله ..مضمونه..


بعد ما طلعت من الفرن بحمد الله


بالصور من مطبخى ..كيكة البرتقااااااااااااااااااااال... لذيذه..فاخره..سهله ..مضمونه..



لا تفتحى الفرن قبل مرور نصف ساعه حتى لا تهبط الكيكه.


بالصور من مطبخى ..كيكة البرتقااااااااااااااااااااال... لذيذه..فاخره..سهله ..مضمونه..

شوفوا القوام المتماسك ده


بالصور من مطبخى ..كيكة البرتقااااااااااااااااااااال... لذيذه..فاخره..سهله ..مضمونه..

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

اللحمه البارده او الرستو لعزومات رمضان

طريقة عمل لحم مفروم كذاب ( بدون لحم ) بنفس طعم اللحم

ارز بسمتي بالمستردة والكاتشب.