كيكة برتقال شهيه ولذيذة
** كيكة البرتقال**
الصور دى من مطبخى
2/1 نصف كوب ( زبده صفراء و زيت ذره خليط )
2 كوب سكر
3 كوب دقيق فاخر
4 بيضات كبار
1 كوب عصير برتقال طبيعى طازج مش صناعى
1 باكو بيكنج باودر
بشر 5 برتقالات ( القشره الخارجيه اللى لونها برتقالى فقط قشريها باحتراس )
2/1 نصف كوب زبيب
( ممكن الأستغناء عنه لو مش بتحبيه )
( ممكن الأستغناء عنه لو مش بتحبيه )
الطريقه :
فى منتهى السهوله
1- ضعى فى الخلاط ( أيوه الخلاط ) عصير البرتقال مع البيض و السكر و( الزبده و زيت الذره ) و تشغلى الخلاط لحد ما السكر يذوب ثم تفتحى الخلاط و تضعى بشر القشر بتاع البرتقال و تضربى تانى خفيف لحد ما القشر يبقى فتافيت .
فى منتهى السهوله
1- ضعى فى الخلاط ( أيوه الخلاط ) عصير البرتقال مع البيض و السكر و( الزبده و زيت الذره ) و تشغلى الخلاط لحد ما السكر يذوب ثم تفتحى الخلاط و تضعى بشر القشر بتاع البرتقال و تضربى تانى خفيف لحد ما القشر يبقى فتافيت .
2- فى اناء غويط تضعى الدقيق بعد ما تنخليه مع البيكنج باودر و ذرة ملح .
3- أضيفى محتويات الخليط الأول اللى فى الخلاط على الدقيق و قلبى لحد ما يتجانس
4- يوضع فى صينيه كبيره شويه .و ضعى الزبيب على الوجه ثم قلبى خفيف حتى لا يسقط تحت و لا يحترق من فوق.
5- يدخل فى فرن 180 درجه مئويه (متوسط الحراره ) لمدة 45 دقيقه تقريبا .
بعد ما طلعت من الفرن بحمد الله
لا تفتحى الفرن قبل مرور نصف ساعه حتى لا تهبط الكيكه.
شوفوا القوام المتماسك ده
تعليقات