الأحد، 21 سبتمبر، 2014

الكفتة المصرية بالدمعة ولا اطعم

الكفتة المصرية بالدمعة ولا اطعم




النهاردة عملت كفتة برز عندنا فى مصر اسمها كده ودى بتتعمل فى الاعياد والمناسبات والافراح بلاكثر
بس انا بحبها تكون سترة فى البيت فى الفريزر علشان وقت ما اكون تعبانة ومش قادرة اطبخ اطلع كيس من الفريزر مع حبة دمعة واعمل جنبهم شوية رز بشعرية والرجالة لما ترجع من الشغل تلاقى اكل



الكفتة المصرية بالدمعة اطعم 14074244641.jpg




ندخل على


المقادير


2 ك ارز مصرى


1 ك لحمة مفرومة


4 بصلات
1 راس توم
1 جنيه خضرة محشى (شبت وبقدونس وكسيرة)



ملعقة كبيرة نعناع ناشف
2 مرقة دجاج
توابلى الخاصة
( ملح وفلفل وكمون وكسبرة وبودرة توم وبصل وكارى وكركم )



وللدمعة


1 ك طماطم
2 بصلة
2 فص توم
ملعقة من توابلى الخاصة
ملح وفلفل وكسبرة
سمنة طبعا



الطريقة


بنغسل الارز كويس ونضع عليه البصل والتوم والخضرة والتوابل


ثم نوديها عند الجزار يضع عليها اللحمة المفرومة وتبقى بالشكل ده


الكفتة المصرية بالدمعة اطعم 14074244644.jpg


ثم نصبعها مثل الصوابع بعد دهن اليد بالزيت وتكون بالشكل ده


الكفتة المصرية بالدمعة اطعم 14074244643.jpg


ثم نقليها فى زيت غزير ثم نضعها فى مصقاة وتكون بالشكل ده



الكفتة المصرية بالدمعة اطعم 14074244642.jpg


وللدمعة او الصلصة


نضع السمنة فى حلة ونضعها على النار
ثم نضع البصل المبشور ونتركه حتى يتلون ثم نضع فصين توم مدقوقين
ونتركه يتحمر الى اللون الذهبى ثم نضع الطماطم المضروبة فى الخلاط ونتركهم حتى يتسبكوا شوية
ثم نضع الملح والفلفل وشوية كسبرة ناشفة ومكعب مرقة دجاج
ونتركهم يعلوا شوية ثم نضع الكفتة المحمرة فى الدمعة ونسيبها حتى تتشرب من الدمعة وتكون بالشكل ده



الكفتة المصرية بالدمعة اطعم 14074244641.jpg


وبالف هنا وشفا

ليست هناك تعليقات: