السبت، 29 سبتمبر، 2012

الدقووووووووس التحفة


دى طريقتى اللى مش باغيرها من سنين ومش ممكن أغيرها طعمهابجد بجد لازم تجربوه وتحكموا إنتوا ........
طماطمه مقشرة
1:2 قرن فلفل حامى
ولو مش موجود حامى إستعيضى عنه بفلفلة خضرا وشوية شطةحلوين
بصلة صغيرة
2:3 فص ثوم مهروس
ملح وفلفل
2 م ص خل
وهنضرب كله مع بعض
وبعد كده هنحطه فى طاسه على النار مع م ص زيت
(مش كتير نونو بس)
ونسيبهم يختلطوا ويتسبكوا شوية صغيرين
وبس وظبطى الملح
ودووووووووووووووووقى أحلى دقووووووووووووس
وبيتاكل بارد ومعلش الصورة مش واضحة ...
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي


سلطة الحمص الشامى
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

المقادير ::
الكميات مش محددة يعنى على حسب رؤيتك للأمور
حمص الشام منقوع من بالليل ومسلوق
خيار
طماطم
فلفل أخضر
زيت زيتون
م خل
ثوم مفروم
كمون
ملح
ممكن صنوبر ( حسب الرغبة )
الطريقة ::
نقطع الخيار والفلفل والطماطم مكعبات صغيرة أصغر من حجم الحمصة أو زيها
ثم نخلط الجميع مع الحمص ونكون فى كوب صغير حاطين زيت زيتون والملح والكمون والثوم والخل ونقلب كله كويس
ثم نضعهم على السلاطة وتقلب وتقدم بعدها بشوية عشان تشرب من التتبيلة والأحسن توضع فى الثلاجة
ثم تقدم وبالهنا والشفا

ليست هناك تعليقات: