مخلل اللفت والليمون المعصفر والكرنب والقرنبيط

مخلل اللفت
و ده من غير اى اضافات احمر زى الورد
الاول اللفت لازم يكون احمر و حجمه صغير و تقيل ما تشتريش اللفتة الخفيفة بتبقى شايخة
ودى صورة من قريب
مخللات ام حبيبة .........بالتكات و الحركات

نغسله كويس و نقطعه حلقات

مخللات ام حبيبة .........بالتكات و الحركات

نقطع الحلقات زى البطاطس صوابع
مخللات ام حبيبة .........بالتكات و الحركات
نجيب ملح و شطة

مخللات ام حبيبة .........بالتكات و الحركات

نرش عليه الملح و الشطة و نقلبه و نسيبه من بالليل للصبح او العكس ودى تكة مهمة
مخللات ام حبيبة .........بالتكات و الحركات
الصبح حنلاقيه نزل ميته
حناخده بميته و نحطه فى برطمان
مخللات ام حبيبة .........بالتكات و الحركات
حنزود شوية ميه صغيرين عشان ياخد راحته زى مية الرز كده و ندوقها عشان نظبط الملح وربع كوب خل
مخللات ام حبيبة .........بالتكات و الحركات

نقفل عليه بكيس و نفتح بعد اسبوع
مخللات ام حبيبة .........بالتكات و الحركات

شايفين اللون ولا بنجر ولا غيره منه فيه احمر ايه رايكم

الليمون الاضاليا المعصفر

مخللات ام حبيبة .........بالتكات و الحركات
نجيب الليمون الاضاليا و يبقى حجمه وسط او كبير زى ما تحبى كل ما كبر كل ما قشرته كانت تخينة و بيبقى حلو فى الاكل

و نسلقه نص سلقة و نحط فى الميه شوية ملح يعنى ما نسبهوش يستوى خالص و نسيبه يبرد وما نرميش مية السلق

مخللات ام حبيبة .........بالتكات و الحركات

نكون محضرين عصفر و حبة البركة و ملح و شطة
مخللات ام حبيبة .........بالتكات و الحركات

نشق بالسكينة شقة صغيره و نحشيه من جوه بالخليط يجى معلقة كبيره لكل ليمونة

مخللات ام حبيبة .........بالتكات و الحركات
نرصه فى برطمان و الباقى من الحشو نحطه فى مية السلق و نملحها كويس و نحطها على الليمون
سبيه 3ايام و كلى احلى ليمون

مخلل الكرنب

دى كانت باقى كرنباية كنت حشيتها رز
مخللات ام حبيبة .........بالتكات و الحركات
قطعتها حتت صغيره حت الراس بتاعتها
مخللات ام حبيبة .........بالتكات و الحركات

قلبتها فى ملح و شطة
و سبتها من بالليل للصبح او العكس
مخللات ام حبيبة .........بالتكات و الحركات
نزلت ميتها و دبل الكرنب شايفين ازاى
مخللات ام حبيبة .........بالتكات و الحركات

فى برطمان نحط الكرنب بالميه اللى نزلت منه مع شوية خل و شوية ميه لو احتاج وابقى ظبطى الملح و ما تخليهوش مالح قوى خلى الملح زى ملح الطبيخ الحادق شويه
اسبوع و كلى الكرنب و ادعيلى

الكرنبيت

تجيبى كرنبيته صغيره و تقطعيها زى كده
مخللات ام حبيبة .........بالتكات و الحركات

مخللات ام حبيبة .........بالتكات و الحركات
هنا حطيت عليه فلفل حامى كنت فرماه فى الخلاط مع شوية زيت و ملح
و حطيت شوية ملح معاه و قلبته فيه وبرده سبته من بالليل للصبح ينزل ميته
مخللات ام حبيبة .........بالتكات و الحركات
هنا لما ميته نزلت 


مخللات ام حبيبة .........بالتكات و الحركات

نحط الكرنبيت فى البرطمان و معاه ميته و نزود شوية ميه لو احتاج و ملح و منحطش خل خالص له



وبعد اسبوع ناكل منه
بصراحة اول مره اجربه و ادمنته طعمة خرافة و جربوه


تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

ملف تعليمى من مطبخ نور الهدى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور

خبز التوست الابيض على طريقة ريتش بيك

كرات اللحم والميت لوف