مخلل اللفت والليمون المعصفر والكرنب والقرنبيط

مخلل اللفت
و ده من غير اى اضافات احمر زى الورد
الاول اللفت لازم يكون احمر و حجمه صغير و تقيل ما تشتريش اللفتة الخفيفة بتبقى شايخة
ودى صورة من قريب
مخللات ام حبيبة .........بالتكات و الحركات

نغسله كويس و نقطعه حلقات

مخللات ام حبيبة .........بالتكات و الحركات

نقطع الحلقات زى البطاطس صوابع
مخللات ام حبيبة .........بالتكات و الحركات
نجيب ملح و شطة

مخللات ام حبيبة .........بالتكات و الحركات

نرش عليه الملح و الشطة و نقلبه و نسيبه من بالليل للصبح او العكس ودى تكة مهمة
مخللات ام حبيبة .........بالتكات و الحركات
الصبح حنلاقيه نزل ميته
حناخده بميته و نحطه فى برطمان
مخللات ام حبيبة .........بالتكات و الحركات
حنزود شوية ميه صغيرين عشان ياخد راحته زى مية الرز كده و ندوقها عشان نظبط الملح وربع كوب خل
مخللات ام حبيبة .........بالتكات و الحركات

نقفل عليه بكيس و نفتح بعد اسبوع
مخللات ام حبيبة .........بالتكات و الحركات

شايفين اللون ولا بنجر ولا غيره منه فيه احمر ايه رايكم

الليمون الاضاليا المعصفر

مخللات ام حبيبة .........بالتكات و الحركات
نجيب الليمون الاضاليا و يبقى حجمه وسط او كبير زى ما تحبى كل ما كبر كل ما قشرته كانت تخينة و بيبقى حلو فى الاكل

و نسلقه نص سلقة و نحط فى الميه شوية ملح يعنى ما نسبهوش يستوى خالص و نسيبه يبرد وما نرميش مية السلق

مخللات ام حبيبة .........بالتكات و الحركات

نكون محضرين عصفر و حبة البركة و ملح و شطة
مخللات ام حبيبة .........بالتكات و الحركات

نشق بالسكينة شقة صغيره و نحشيه من جوه بالخليط يجى معلقة كبيره لكل ليمونة

مخللات ام حبيبة .........بالتكات و الحركات
نرصه فى برطمان و الباقى من الحشو نحطه فى مية السلق و نملحها كويس و نحطها على الليمون
سبيه 3ايام و كلى احلى ليمون

مخلل الكرنب

دى كانت باقى كرنباية كنت حشيتها رز
مخللات ام حبيبة .........بالتكات و الحركات
قطعتها حتت صغيره حت الراس بتاعتها
مخللات ام حبيبة .........بالتكات و الحركات

قلبتها فى ملح و شطة
و سبتها من بالليل للصبح او العكس
مخللات ام حبيبة .........بالتكات و الحركات
نزلت ميتها و دبل الكرنب شايفين ازاى
مخللات ام حبيبة .........بالتكات و الحركات

فى برطمان نحط الكرنب بالميه اللى نزلت منه مع شوية خل و شوية ميه لو احتاج وابقى ظبطى الملح و ما تخليهوش مالح قوى خلى الملح زى ملح الطبيخ الحادق شويه
اسبوع و كلى الكرنب و ادعيلى

الكرنبيت

تجيبى كرنبيته صغيره و تقطعيها زى كده
مخللات ام حبيبة .........بالتكات و الحركات

مخللات ام حبيبة .........بالتكات و الحركات
هنا حطيت عليه فلفل حامى كنت فرماه فى الخلاط مع شوية زيت و ملح
و حطيت شوية ملح معاه و قلبته فيه وبرده سبته من بالليل للصبح ينزل ميته
مخللات ام حبيبة .........بالتكات و الحركات
هنا لما ميته نزلت 


مخللات ام حبيبة .........بالتكات و الحركات

نحط الكرنبيت فى البرطمان و معاه ميته و نزود شوية ميه لو احتاج و ملح و منحطش خل خالص له



وبعد اسبوع ناكل منه
بصراحة اول مره اجربه و ادمنته طعمة خرافة و جربوه


تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

اللحمه البارده او الرستو لعزومات رمضان

طريقة عمل لحم مفروم كذاب ( بدون لحم ) بنفس طعم اللحم

صينية الشاورما هتدوبي في طعمها