الاكيلير

وصفة النهاردة هي الاكيلير

وحشرح 3 حجات (عجينة الاكلير - الباستري كريم - صوص الشوكلاتة للتزين)
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^




مقادير صوص الشوكلاتة:
1/2 كوب شوكلاتة خام مقطعة لقطع صغيرة
1/3 كوب كريما لباني
20 جرام زبدة
1/2 كوب صوص شوكولاتة جاهز
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^




ده يا جماعة صوص الشوكولاتة الي استخدمة وهو اشهر نوع من ماركة هيرشي الامريكية
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^




وده شكل الصوص
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^




وقوامه كثيف جدا ولماع جدا زي الصورة كده
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^



طريقة عمل صوص الشوكلاتة :
حنط الشوكلاتة المتقطعة في طبق ونحط عليها الزبدة
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^




نسخن الكريما ونصبها على الشوكلاتة والزبدة ونقلب كيس جدا جدا
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^




نقلب لحد ما قطع الشوكلاتة تذوب والزبدة تسيخ وتندمج معاهم
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^




ده شكلها واحنا بنقلب
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^




نصب صوص الشوكلاتة الجاهز ونقلب تاني
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^




ده شكل الصوص وهو لسه دافي
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^




حنحطه في التلاجة لحد ما يبرد وحيبقى عندنا صوص شوكلاتة كثيف جدا
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^




بصو هنا حتى بعد نطلعه من الثلاجة ونسيه برى بيفضل متماسك وتقيل جدا
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^





صوره أوضح لشكل الصوص




الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^




البيستري كريم


المقادير :
1 كوب لبن سائل
2 صفار بيض
3 ملاعق سكر
1 معلقة كبيرة نشا
1/2 كوب شوكلاتة خام مقطعة
40 جرام زبدة (نسيت أصورها)
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^



نقرب صورة المقادير أكتر (شوكلاتة - وده مقاس النشا والفانيلا لما بنقسهم بالمعالق)
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^



حنحط اللبن والنشا وصفار البيض في الخلاط بالصور دي ونضربهم كويس
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^




نحط الشوكلاتة في كسارولة على النار ونضيف خليط اللبن ونرفعهم على النار مع التقلبي المستمر
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^




هنا لما سخن وبدأت الشوكلاتة تذوب وما نبطلش تقلبي علشان مش يكلكع
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^



هنا الخليط كمد بتأثير النشا نحطه في طبق غويط ونحط عليه الفانيليا والزبدة ونقلب بشريط
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^



حيديكي كريمة جميلة بنفس نكهة الدانوا(مهلبية الشوكلاتة الجاهزة) بس كثيفة شوية وناعمة جدا جدا ولذيذة . أسيبكم مع الصور
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^


الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^



بصي القوام ازاي
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^



. دخلتها الثلاجة تبرد وبروض فضلت متماسكة وناعمة
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^




ودي صورة قريبة جدا جدا لشكلها
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^



استخدمت القمع ده علشان أزينة بيه الاكلير
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^



ثبت القمع في كيس حلواني وحطيت كريمة الشوكلاتة بالصورة دي
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^



وحطيتها في طبق ودخلت الثلاجة لحد ما أخلص الاكلير .






الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^ 

 دلوقتي عندنا صوص الشوكلاتة وكريمة الحشوة جاهزة حنبدأ نعمل :

عجينة الاكلير

المقادير :
1/2 كوب دقيق
1/4 كوب ماء
1/4 كوب لبن
50 جرام زبدة (ربع كوب)
1 معلقة سكر
ربع معلقة صغيرة ملح
3 بيض
ده شكل المقادير كلهم مع بعض
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^



صور أقرب لشكل المقادير (البيض - اللبن - الماية)
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^



(الزبدة -والسكر -والملح)
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^



1/2 كوب الدقيق
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^




في كاسرولة على النار نحط الزبدة والماية واللبن ونقلب كويس لحد ما الزبدة تدوب خالص والمزيج يبقى سخن شوية
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^




نضيف الدقيق مرة واحدة ونقلب كويس لحد ما يندمج مع باقي المقادير
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^




نحطة في طبق كبير
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^



ونبدأ نحط البيض بيضة بيض ونخفق كويس بالخفاقة الكهرباي
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^



وده شكل عجينة الاكلير
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^



هنا شكل قوام المزيج
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^



لتشكيل وخبز العجينة حنحتاج صينة مدهونة بالزيت ومتبطنة بورق الزبدة . ضروري يا بنات نبطها بالورق المشمع ده علشان ما تلزق لانها عجينة ناشفة تقريب.
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^



وده شكل القمع الي حشكل بيه .
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^



زي ما احنا عارفية حنحط الكيس في كوباية كبيرة ونصب العجينة فيه .
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^



كده جاهزين للتشكيل
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^



وهنا يا جماعة شكل مقرب للقمع من مجموعة cake decoration





الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^

 حنشكل العجينة على ورق الزبدة المدهون
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^



ودول الشكلين المعروفين للاكلير هما الاكلير او الشكل المطاول والشكل الدائرة الي بيقى زي الكروة وبيعملو منه قالب الكروكمبوش
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^




هنا صور مقرب لتشكيل الاكلير
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^


الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^


الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^



خبز الاكلير

فيه طريقتي لخبزة . الطريقة الاولى وانا دايما بستخدمها وفي خبز الاكلير في فرن متوسط الحرارة والنتيجة بتكون اكلير طري وفي البيت عندي بيحبوة طري . والطريق الشهيرة التاني تخبزية في فرن سخن جدا وتكوني مشغلة فوق وتحت وتخبزية لمدة 8-10 دقايق بالكتير . وده الشكل النهائي بعد الخبز.
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^



فاكرين الكريم باتسيري بصو بعد ما بردت بقت جميلة ازاي .
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^



عيشي بقى حياتك واحشي الاكلير بالطريقة الي بتحبيها . ودي شوية صور ممكن تساعدك
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^


الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^


الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^


الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^



حنقفل الاكلير بالصورة دي
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^


الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^



ونزينة بصوص الشوكلاتة بالطريقة الي بنحبها وده شكل الطبق النهائي
الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^


الإكلير من مطبخ الشيف/ لطيفة ^_^

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

اللحمه البارده او الرستو لعزومات رمضان

طريقة عمل لحم مفروم كذاب ( بدون لحم ) بنفس طعم اللحم

صينية الشاورما هتدوبي في طعمها