الاكيلير
وصفة النهاردة هي الاكيلير
وحشرح 3 حجات (عجينة الاكلير - الباستري كريم - صوص الشوكلاتة للتزين)
مقادير صوص الشوكلاتة:
1/2 كوب شوكلاتة خام مقطعة لقطع صغيرة
1/3 كوب كريما لباني
20 جرام زبدة
1/2 كوب صوص شوكولاتة جاهز
ده يا جماعة صوص الشوكولاتة الي استخدمة وهو اشهر نوع من ماركة هيرشي الامريكية
وده شكل الصوص
وقوامه كثيف جدا ولماع جدا زي الصورة كده
طريقة عمل صوص الشوكلاتة :
حنط الشوكلاتة المتقطعة في طبق ونحط عليها الزبدة
نسخن الكريما ونصبها على الشوكلاتة والزبدة ونقلب كيس جدا جدا
نقلب لحد ما قطع الشوكلاتة تذوب والزبدة تسيخ وتندمج معاهم
ده شكلها واحنا بنقلب
نصب صوص الشوكلاتة الجاهز ونقلب تاني
ده شكل الصوص وهو لسه دافي
حنحطه في التلاجة لحد ما يبرد وحيبقى عندنا صوص شوكلاتة كثيف جدا
بصو هنا حتى بعد نطلعه من الثلاجة ونسيه برى بيفضل متماسك وتقيل جدا
صوره أوضح لشكل الصوص
البيستري كريم
المقادير :
1 كوب لبن سائل
2 صفار بيض
3 ملاعق سكر
1 معلقة كبيرة نشا
1/2 كوب شوكلاتة خام مقطعة
40 جرام زبدة (نسيت أصورها)
نقرب صورة المقادير أكتر (شوكلاتة - وده مقاس النشا والفانيلا لما بنقسهم بالمعالق)
حنحط اللبن والنشا وصفار البيض في الخلاط بالصور دي ونضربهم كويس
نحط الشوكلاتة في كسارولة على النار ونضيف خليط اللبن ونرفعهم على النار مع التقلبي المستمر
هنا لما سخن وبدأت الشوكلاتة تذوب وما نبطلش تقلبي علشان مش يكلكع
هنا الخليط كمد بتأثير النشا نحطه في طبق غويط ونحط عليه الفانيليا والزبدة ونقلب بشريط
حيديكي كريمة جميلة بنفس نكهة الدانوا(مهلبية الشوكلاتة الجاهزة) بس كثيفة شوية وناعمة جدا جدا ولذيذة . أسيبكم مع الصور
بصي القوام ازاي
. دخلتها الثلاجة تبرد وبروض فضلت متماسكة وناعمة
ودي صورة قريبة جدا جدا لشكلها
استخدمت القمع ده علشان أزينة بيه الاكلير
ثبت القمع في كيس حلواني وحطيت كريمة الشوكلاتة بالصورة دي
وحطيتها في طبق ودخلت الثلاجة لحد ما أخلص الاكلير .
دلوقتي عندنا صوص الشوكلاتة وكريمة الحشوة جاهزة حنبدأ نعمل :
عجينة الاكلير
المقادير :
1/2 كوب دقيق
1/4 كوب ماء
1/4 كوب لبن
50 جرام زبدة (ربع كوب)
1 معلقة سكر
ربع معلقة صغيرة ملح
3 بيض
ده شكل المقادير كلهم مع بعض
صور أقرب لشكل المقادير (البيض - اللبن - الماية)
(الزبدة -والسكر -والملح)
1/2 كوب الدقيق
في كاسرولة على النار نحط الزبدة والماية واللبن ونقلب كويس لحد ما الزبدة تدوب خالص والمزيج يبقى سخن شوية
نضيف الدقيق مرة واحدة ونقلب كويس لحد ما يندمج مع باقي المقادير
نحطة في طبق كبير
ونبدأ نحط البيض بيضة بيض ونخفق كويس بالخفاقة الكهرباي
وده شكل عجينة الاكلير
هنا شكل قوام المزيج
لتشكيل وخبز العجينة حنحتاج صينة مدهونة بالزيت ومتبطنة بورق الزبدة . ضروري يا بنات نبطها بالورق المشمع ده علشان ما تلزق لانها عجينة ناشفة تقريب.
وده شكل القمع الي حشكل بيه .
زي ما احنا عارفية حنحط الكيس في كوباية كبيرة ونصب العجينة فيه .
كده جاهزين للتشكيل
وهنا يا جماعة شكل مقرب للقمع من مجموعة cake decoration
حنشكل العجينة على ورق الزبدة المدهون
ودول الشكلين المعروفين للاكلير هما الاكلير او الشكل المطاول والشكل الدائرة الي بيقى زي الكروة وبيعملو منه قالب الكروكمبوش
هنا صور مقرب لتشكيل الاكلير
خبز الاكلير
فيه طريقتي لخبزة . الطريقة الاولى وانا دايما بستخدمها وفي خبز الاكلير في فرن متوسط الحرارة والنتيجة بتكون اكلير طري وفي البيت عندي بيحبوة طري . والطريق الشهيرة التاني تخبزية في فرن سخن جدا وتكوني مشغلة فوق وتحت وتخبزية لمدة 8-10 دقايق بالكتير . وده الشكل النهائي بعد الخبز.
فاكرين الكريم باتسيري بصو بعد ما بردت بقت جميلة ازاي .
عيشي بقى حياتك واحشي الاكلير بالطريقة الي بتحبيها . ودي شوية صور ممكن تساعدك
حنقفل الاكلير بالصورة دي
ونزينة بصوص الشوكلاتة بالطريقة الي بنحبها وده شكل الطبق النهائي
وحشرح 3 حجات (عجينة الاكلير - الباستري كريم - صوص الشوكلاتة للتزين)
مقادير صوص الشوكلاتة:
1/2 كوب شوكلاتة خام مقطعة لقطع صغيرة
1/3 كوب كريما لباني
20 جرام زبدة
1/2 كوب صوص شوكولاتة جاهز
ده يا جماعة صوص الشوكولاتة الي استخدمة وهو اشهر نوع من ماركة هيرشي الامريكية
وده شكل الصوص
وقوامه كثيف جدا ولماع جدا زي الصورة كده
طريقة عمل صوص الشوكلاتة :
حنط الشوكلاتة المتقطعة في طبق ونحط عليها الزبدة
نسخن الكريما ونصبها على الشوكلاتة والزبدة ونقلب كيس جدا جدا
نقلب لحد ما قطع الشوكلاتة تذوب والزبدة تسيخ وتندمج معاهم
ده شكلها واحنا بنقلب
نصب صوص الشوكلاتة الجاهز ونقلب تاني
ده شكل الصوص وهو لسه دافي
حنحطه في التلاجة لحد ما يبرد وحيبقى عندنا صوص شوكلاتة كثيف جدا
بصو هنا حتى بعد نطلعه من الثلاجة ونسيه برى بيفضل متماسك وتقيل جدا
صوره أوضح لشكل الصوص
البيستري كريم
المقادير :
1 كوب لبن سائل
2 صفار بيض
3 ملاعق سكر
1 معلقة كبيرة نشا
1/2 كوب شوكلاتة خام مقطعة
40 جرام زبدة (نسيت أصورها)
نقرب صورة المقادير أكتر (شوكلاتة - وده مقاس النشا والفانيلا لما بنقسهم بالمعالق)
حنحط اللبن والنشا وصفار البيض في الخلاط بالصور دي ونضربهم كويس
نحط الشوكلاتة في كسارولة على النار ونضيف خليط اللبن ونرفعهم على النار مع التقلبي المستمر
هنا لما سخن وبدأت الشوكلاتة تذوب وما نبطلش تقلبي علشان مش يكلكع
هنا الخليط كمد بتأثير النشا نحطه في طبق غويط ونحط عليه الفانيليا والزبدة ونقلب بشريط
حيديكي كريمة جميلة بنفس نكهة الدانوا(مهلبية الشوكلاتة الجاهزة) بس كثيفة شوية وناعمة جدا جدا ولذيذة . أسيبكم مع الصور
بصي القوام ازاي
. دخلتها الثلاجة تبرد وبروض فضلت متماسكة وناعمة
ودي صورة قريبة جدا جدا لشكلها
استخدمت القمع ده علشان أزينة بيه الاكلير
ثبت القمع في كيس حلواني وحطيت كريمة الشوكلاتة بالصورة دي
وحطيتها في طبق ودخلت الثلاجة لحد ما أخلص الاكلير .
دلوقتي عندنا صوص الشوكلاتة وكريمة الحشوة جاهزة حنبدأ نعمل :
عجينة الاكلير
المقادير :
1/2 كوب دقيق
1/4 كوب ماء
1/4 كوب لبن
50 جرام زبدة (ربع كوب)
1 معلقة سكر
ربع معلقة صغيرة ملح
3 بيض
ده شكل المقادير كلهم مع بعض
صور أقرب لشكل المقادير (البيض - اللبن - الماية)
(الزبدة -والسكر -والملح)
1/2 كوب الدقيق
في كاسرولة على النار نحط الزبدة والماية واللبن ونقلب كويس لحد ما الزبدة تدوب خالص والمزيج يبقى سخن شوية
نضيف الدقيق مرة واحدة ونقلب كويس لحد ما يندمج مع باقي المقادير
نحطة في طبق كبير
ونبدأ نحط البيض بيضة بيض ونخفق كويس بالخفاقة الكهرباي
وده شكل عجينة الاكلير
هنا شكل قوام المزيج
لتشكيل وخبز العجينة حنحتاج صينة مدهونة بالزيت ومتبطنة بورق الزبدة . ضروري يا بنات نبطها بالورق المشمع ده علشان ما تلزق لانها عجينة ناشفة تقريب.
وده شكل القمع الي حشكل بيه .
زي ما احنا عارفية حنحط الكيس في كوباية كبيرة ونصب العجينة فيه .
كده جاهزين للتشكيل
وهنا يا جماعة شكل مقرب للقمع من مجموعة cake decoration
حنشكل العجينة على ورق الزبدة المدهون
ودول الشكلين المعروفين للاكلير هما الاكلير او الشكل المطاول والشكل الدائرة الي بيقى زي الكروة وبيعملو منه قالب الكروكمبوش
هنا صور مقرب لتشكيل الاكلير
خبز الاكلير
فيه طريقتي لخبزة . الطريقة الاولى وانا دايما بستخدمها وفي خبز الاكلير في فرن متوسط الحرارة والنتيجة بتكون اكلير طري وفي البيت عندي بيحبوة طري . والطريق الشهيرة التاني تخبزية في فرن سخن جدا وتكوني مشغلة فوق وتحت وتخبزية لمدة 8-10 دقايق بالكتير . وده الشكل النهائي بعد الخبز.
فاكرين الكريم باتسيري بصو بعد ما بردت بقت جميلة ازاي .
عيشي بقى حياتك واحشي الاكلير بالطريقة الي بتحبيها . ودي شوية صور ممكن تساعدك
حنقفل الاكلير بالصورة دي
ونزينة بصوص الشوكلاتة بالطريقة الي بنحبها وده شكل الطبق النهائي
تعليقات