السبت، 29 سبتمبر، 2012

مندى الفراخ فى الفرن

المقادير ::
فرخة
أرزبسمتى حسب الرغبة
طماطم مقشرة ومقطعة مكعبات
بصلة مبشورة
ثوم مهروس
ملح وفلفل إسود
كمون وكسبرة ناشفة
1/2 م ص قرفة
كركم
حبهان
بهارات مندى (( ماكنش عندى وإستخدمت بهارات لحم
لومى إسود ( خلص برضه وعملته من غيره
الطريقة ::
نغسل الأرز ونسيبه ينتقع فى الماء 1/2 ساعة بس
على الفرخة هنحط البصلة المبشورة والملح والفلفل والكمون والبهارات والقرفة والكركم وم صلصة وعصيرليمونه ونسيبها فى التلاجة ساعة تقريبا
فى الصينية اللى هنعمل فيها المندى نضع الثوم مع شوية زيت على النار ونقلب ولما يصفر شوية نضيف الطماطم المكعبات وكنت مقشراها ومقطعاهانونو
ونقلب تقليبتين ونحط تانى كل البهارات اللى فوق مع كسبرة ناشفة وحبهان مطحون ونقلب ثم نحط الأرزونقلب ونزود ماء ومننساش الملح
ونطفى ونقفل الصينية بدورين فويل
ونخرم كل الفويل بالسكين كتير كتير ثم نضع فوقه الفراخ ونقفل بالفويل كويس أوى أوى
وتدخل الفرن مده ساعة ونصوبعد كده نحمر الوجه وبتبقى تحفة والأرز رائع والفراخ دايبة دوب
وطبعا هنقدمها مع الدقوس الرائع
اللى دايما لازم أعمله مع المندى أو الكبسة أو البخارى لازم لازم لازم

اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

نسيت أقولكم إن لازمن ولابد طالما هنشغل الفرن الفترة دى
على المندى يبقى نغسلنا كام بطاطساية
ونشرحها من فوق بالسكين من غير مانوصل لتحت
ونرش عليها زيت زيتون وملح وفلفل وبس
ونقفلها كويس
وبتبقى تحفة والله
مع الأكل ده نفسه أو بتبقى هى عشاء لوحدها أو بجانب سندويتشات طبعا
وكمان براحتك لما تطلعيها ممكن تحطى عليها جبن مبشور أو خلطة من الأجبان وقطع من السوسيس المستوى وعيشى وفننى فى الحشو بتاعها طالما مستوية وعندك فى التلاجة
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

ليست هناك تعليقات: