تشيكن رول (بتاع مؤمن) وريزو (بتاع كنتاكي)
نبتدي بسم الله
(تشيكن رووووووول)
المقادير :
فراخ بانيه عدد 6 قطع (حسب الرغبة)
زعتر + ملح + فلفل اسود
بودرة بصل (حسب الرغبة)
ثوم مفروم (مهم جدا)
دقيق + لبن مع بيض + بقسماط
جبنة شيدر مدخنة (خلي الراجل يدهالك من غير ميقطعها)
جبنة موزيرلا (حسب الرغبة)
لانشون فراخ مدخن (او حسب الرغبة)
هتبقى بالمنظر ده
وبعدين تقومي جايبة الفراخ وشة فلفل اسود مع ملح مع زعتر وادهني بيها من فوق ومن تحت
وبعدين تقطعي الانشون ثلاث بالشكل ده
والجبنة الشيدر كمان كده وحاول لو الفراخ البانيه مش عيضة متقطعهاش تخينة عشان تعرفي تلفيها
وبعدين تحطيها بالمنظر ده وتلفي الفراخ وده مهم جدا بالطول مش العرض عشان تقى مطولة معاكي
وهتبقى بالمنظر ده
وعلى طول حطيها في الفريزير ربع ساعة عشان تبقى نص متجمدة
ومتفتحش منك
وبعدين تجبيها الاول تحطيها في الدقيق وبعدين اللبن والبيض وبعدين البقسماط
وحاولي وانتي بتحطيها في البقسماط تتكي عليها شوية عشان تقفل اكتر
وبعدين هتحمريها في زيت غزير ومغلي جدا وحطيها براحة واول لما تحطيها تخلي النار مش حامية متوسطة عشان تستوي من بة ومن جوة
بصي انا اقطعتها ازاي بقت عاملة ازاي من جوة وكفاية الطعم
اما بقى ريزو بتاع (كنتاكي)
جبت قطعتين فراخ بانيه تخان شوية وقطعتهم قطه صغيرة
وجبت معلقتين زبادي وزعتر وثوم وفلفل اسود
وباربيكاالي هي زي الشطة بس مش حراقة وبودرة بصل
وتبيلها بيها وبعدين حطيها في الدقيق وبعدين اللبن والبيض وبعدين بقى وده المهم هاتي كورن فليكس وكسريه بأيدك مش في الكبة عشان مينعمش وبعدين معاه البقسماط واسقطيه فيه لحد مايتغطى بيهم وبعدين على نار بردك عالية ونزليه براحة وهديه شوية النار
وتكوني مجهزة الرز الكبسة وسهل هنزلكم طرقتو ان شاء الله
وهيبقى بالشكل ده
وبعدين تقومي حطاها في الرز الكبسة على الوش وعليه من فوق صوص البابريكا
ودوقو وادعولي
(تشيكن رووووووول)
المقادير :
فراخ بانيه عدد 6 قطع (حسب الرغبة)
زعتر + ملح + فلفل اسود
بودرة بصل (حسب الرغبة)
ثوم مفروم (مهم جدا)
دقيق + لبن مع بيض + بقسماط
جبنة شيدر مدخنة (خلي الراجل يدهالك من غير ميقطعها)
جبنة موزيرلا (حسب الرغبة)
لانشون فراخ مدخن (او حسب الرغبة)
تمسكي قطعة الفراخ البانية وعليها من فوق كيس بلاستك عشان لما تدقيها متتقطعش منك
وقبل مدقيها لو تخينة فتحيها واكيد انتو عارفين ازاي تتفتح
وقبل مدقيها لو تخينة فتحيها واكيد انتو عارفين ازاي تتفتح
هتبقى بالمنظر ده
وبعدين تقومي جايبة الفراخ وشة فلفل اسود مع ملح مع زعتر وادهني بيها من فوق ومن تحت
وبعدين تقطعي الانشون ثلاث بالشكل ده
والجبنة الشيدر كمان كده وحاول لو الفراخ البانيه مش عيضة متقطعهاش تخينة عشان تعرفي تلفيها
وبعدين تحطيها بالمنظر ده وتلفي الفراخ وده مهم جدا بالطول مش العرض عشان تقى مطولة معاكي
وهتبقى بالمنظر ده
وعلى طول حطيها في الفريزير ربع ساعة عشان تبقى نص متجمدة
ومتفتحش منك
وبعدين تجبيها الاول تحطيها في الدقيق وبعدين اللبن والبيض وبعدين البقسماط
وحاولي وانتي بتحطيها في البقسماط تتكي عليها شوية عشان تقفل اكتر
وبعدين هتحمريها في زيت غزير ومغلي جدا وحطيها براحة واول لما تحطيها تخلي النار مش حامية متوسطة عشان تستوي من بة ومن جوة
اما بقى ريزو بتاع (كنتاكي)
جبت قطعتين فراخ بانيه تخان شوية وقطعتهم قطه صغيرة
وجبت معلقتين زبادي وزعتر وثوم وفلفل اسود
وباربيكاالي هي زي الشطة بس مش حراقة وبودرة بصل
وتبيلها بيها وبعدين حطيها في الدقيق وبعدين اللبن والبيض وبعدين بقى وده المهم هاتي كورن فليكس وكسريه بأيدك مش في الكبة عشان مينعمش وبعدين معاه البقسماط واسقطيه فيه لحد مايتغطى بيهم وبعدين على نار بردك عالية ونزليه براحة وهديه شوية النار
وتكوني مجهزة الرز الكبسة وسهل هنزلكم طرقتو ان شاء الله
وهيبقى بالشكل ده
وبعدين تقومي حطاها في الرز الكبسة على الوش وعليه من فوق صوص البابريكا
ودوقو وادعولي
تعليقات