التخطي إلى المحتوى الرئيسي

الجمبرى والسبيط


المقادير

كيلو كاليمارى

كيلو جمبرى

فصوص ثوم مهروسه

ملح كمون كزبره ناشفه شطه

عصير ليمون

حبه طماطم

حبه بصل

حبه فلفل اخضر

نصف جزره مبشوره

دقيق وزيت للقلى

ملعقه صويا صوص
الطريقه

ده شكل السبيط طبعا بيكون عليه طبقه جلديه لونها احمر او بنفسجى انا بترك تنظيفه للسماك

الإسم:  ٣٠٠٦٢٠٠٨٤٢٠-001.JPG
المشاهدات: 3070
الحجم:  27.8 كيلوبايت

نقطعه بهذا الشكل

الإسم:  ٣٠٠٦٢٠٠٨٤٢١-001.JPG
المشاهدات: 3056
الحجم:  32.9 كيلوبايت

ممكن نحتفظ به على شكل دوائر او نقطعه مثل اصابع البطاطس هكذا

الإسم:  ٠١٠١٢٠٠٦٤٣٢-001.JPG
المشاهدات: 3034
الحجم:  27.8 كيلوبايت

نتبله بالثوم والملح والليمون ونتركه ساعتينى

نغمسه فى الدقيق ونقليه فى زيت ساخن

الإسم:  ٠١٠١٢٠٠٦٤٣٣-001.JPG
المشاهدات: 3022
الحجم:  40.3 كيلوبايت

الجمبرى

طبعا علشان ننضفه انا بقشره وبحتفظ بالديل

بنقلب حبه الجمبرى بهذا الشكل

الإسم:  ٠١٠١٢٠٠٦٤٢٣-001.JPG
المشاهدات: 3003
الحجم:  28.9 كيلوبايت  


نعمل شق طولى بالسكين وسنجد خيط اسمر طويل كما فى الصوره
الإسم:  ٠١٠١٢٠٠٦٤٢٥-001.JPG
المشاهدات: 2984
الحجم:  27.9 كيلوبايت
ننزعه ونغسل الجمبرى
ليصبح نظيف بهذا الشكل
الإسم:  ٠١٠١٢٠٠٦٤٢٧-001.JPG
المشاهدات: 2958
الحجم:  27.6 كيلوبايت
نغسل الجمبرى جيدا ونتبله بالتوم والكمون والكزبره والليمون ونتركه ساعتين عالاقل
نضع الجمبرى فى القلايه ونضع عليه بصله مقطعه وحبه طماطم والفلفل والجزر المبشور وربع كوب ماء
الإسم:  ٠١٠١٢٠٠٦٤٣٤-001.JPG
المشاهدات: 2937
الحجم:  41.3 كيلوبايت
وممكن نضيف الصويا صوص والتوابل
الإسم:  ٠١٠١٢٠٠٦٤٣٨-001.JPG
المشاهدات: 2940
الحجم:  42.1 كيلوبايت

وده شكل الطبق النهائى ومعاه سمك بلطى
الإسم:  ٠١٠١٢٠٠٦٤٤١-001.JPG
المشاهدات: 2941
الحجم:  48.2 كيلوبايت
يارب يعجبكم

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

اللحمه البارده او الرستو لعزومات رمضان

طريقة عمل لحم مفروم كذاب ( بدون لحم ) بنفس طعم اللحم

ارز بسمتي بالمستردة والكاتشب.