الارز بالدجاج المبهر
الارز بالفراخ و البهارات
المقادير
ارز ابيض بايت
صدور فراخ مخليه مقطعه مربعات صغيره
بصله مبشوره
قرفه ناعمه / قرنفل ناعم / حبهان ناعم / جنزبيل ناعم
ملح / فلفل
2 ملعقه زيت
الطريقه
نضع الزيت يسخن قليلا ثم نضيف قطع الفراخ حتى تتحمر قليلا
نضع البصل و نقلب ثم نضع البهارات كلها
نستمر فى التقليب حتى تنشف مياه البصل و تتجانس الفراخ مع البهارات
نضيف الارز و نقلبه جيدا جدا مع رشه ماء خفيفه
يسخن جيدا على نار هادئه و يغرف فى طبق التقديم و زينته بالبقدونس
لونه جميل و طعمه رائع شبيه الارز الايطالى و هذه صوره اقرب
المقادير
ارز ابيض بايت
صدور فراخ مخليه مقطعه مربعات صغيره
بصله مبشوره
قرفه ناعمه / قرنفل ناعم / حبهان ناعم / جنزبيل ناعم
ملح / فلفل
2 ملعقه زيت
الطريقه
نضع الزيت يسخن قليلا ثم نضيف قطع الفراخ حتى تتحمر قليلا
نضع البصل و نقلب ثم نضع البهارات كلها
نستمر فى التقليب حتى تنشف مياه البصل و تتجانس الفراخ مع البهارات
نضيف الارز و نقلبه جيدا جدا مع رشه ماء خفيفه
يسخن جيدا على نار هادئه و يغرف فى طبق التقديم و زينته بالبقدونس
لونه جميل و طعمه رائع شبيه الارز الايطالى و هذه صوره اقرب
تعليقات