الجمعة، 5 أكتوبر، 2012

الارز بالدجاج المبهر

الارز بالفراخ و البهارات



المقادير

ارز ابيض بايت
صدور فراخ مخليه مقطعه مربعات صغيره
بصله مبشوره
قرفه ناعمه / قرنفل ناعم / حبهان ناعم / جنزبيل ناعم
ملح / فلفل
2 ملعقه زيت
الطريقه


نضع الزيت يسخن قليلا ثم نضيف قطع الفراخ حتى تتحمر قليلا
نضع البصل و نقلب ثم نضع البهارات كلها



نستمر فى التقليب حتى تنشف مياه البصل و تتجانس الفراخ مع البهارات
نضيف الارز و نقلبه جيدا جدا مع رشه ماء خفيفه



يسخن جيدا على نار هادئه و يغرف فى طبق التقديم و زينته بالبقدونس



لونه جميل و طعمه رائع شبيه الارز الايطالى و هذه صوره اقرب

ليست هناك تعليقات: