كيك البلح



اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي


نضع البيض مع الفانيلا ونخفقهم جيدا ثم نضع السكر ونقلب جيدا ثم نضع اللبن ونقلب
ثم نضع الزبدة والزيت ونقلب جيدا ثم نضع الدقيق والبيكنج بودر ونقلب جيدا حتى تتجانس العجينة
ثم نضع نصف كمية التمر ونقلب ثم نضع باقى التمر فى القالب المدهون بالزبده ومرشوش بالدقيق
ثم نصب عليه العجينه ثم ندخلها فرن درجة حراره 220 لمدة 45 دقيقه
وعندما تخرج من الفرن نتركها تبرد ثم نقلبها
ونقدمها بارده وبالهنا والشفا
ممكن تقسموا البلح بالطول وترصوه في الصينية المدهونة بالسمن ويكون نص البلح المقعر لأعلي وبعدين تصبوا عجينة الكيك عليه وتدخلوها الفرن وبعد تمام النضج تسيبوها تبرد وتقلبوها علي طبق التقديم..
حتلاقوا شكلها خياااااااال


اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي


اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

اللحمه البارده او الرستو لعزومات رمضان

صينية الشاورما هتدوبي في طعمها

طريقة عمل لحم مفروم كذاب ( بدون لحم ) بنفس طعم اللحم