صدور فراخ محشيه

فراخ محشيه




المقادير


4 صدور فراخ مخليه ( عملت نصف المقدار )

كوب بقدونس مفروم

بصله متوسطه مفرومه

2 فص ثوم مفرى

بواقى قطع من الفراخ مفرومه

بقسماط مطحون

ملح و فلفل و جنزبيل

3 ملاعق زيت


الطريقه



نسيت اصور بواقى الفراخ فى المقادير فصورتها بجوار الفراخ


نشق صدر الفرخه نصفين بالعرض على الا نصل للنهايه ( يظل مشبوك فى بعضه ) و ندقدقه بالشاكوش المخصص لذلك


نخلط باقى المقادير معدا الزيت مع بعض باستخدام الكبه و نضبط الملح و البهار

نفرد الحشو على الصدر كله و نلفه مثل السيوسرول


نلفه جيدا و نقفله بعود الاسنان ( الخله ) او نلفه بالخيط


نشوح الفراخ فى الزيت حتى تتحمر من جميع الجهات



ثم نضيف الاتى

مقادير الصوص

بصله كبيره حلقات
جزره كبيره حلقات
فص ثوم
ملح و فلفل
ملعقه زبده
ملعقه دقيق


نشوح البصل و الجزر و الثوم مع الفراخ و نضع قليل من الملح و الفلفل


نضع عليهم ماء و نغطى الوعاء و يترك حتى تنضج الفراخ من ثلث الى نصف ساعه


ننشل الفراخ من الصوص و نتركها جانبا حتى تبرد و نزيل الاعواد او الخيط

نصفى الصوص و الخضار بالمصفاه او يخلط بالخلاط


نعجن ملعقه دقيق مع ملعقه من الزبد و نضعها على الصوص على النار و نقلب جيدا حتى يغلظ اى يصبح سميك

تقطع الفراخ شرائح بالورب اى بالميل


نضع الارز فى قالب و نقلبه فى وسط الطبق و نضع حوله الفراخ


نصب الصوص على الارز و الفراخ


طبق سهل و سريع و طعمه لذيذ و شكله جميل

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

ملف تعليمى من مطبخ نور الهدى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور

خبز التوست الابيض على طريقة ريتش بيك

كرات اللحم والميت لوف