صدور فراخ محشيه
فراخ محشيه

المقادير
4 صدور فراخ مخليه ( عملت نصف المقدار )
كوب بقدونس مفروم
بصله متوسطه مفرومه
2 فص ثوم مفرى
بواقى قطع من الفراخ مفرومه
بقسماط مطحون
ملح و فلفل و جنزبيل
3 ملاعق زيت
الطريقه

نسيت اصور بواقى الفراخ فى المقادير فصورتها بجوار الفراخ

نشق صدر الفرخه نصفين بالعرض على الا نصل للنهايه ( يظل مشبوك فى بعضه ) و ندقدقه بالشاكوش المخصص لذلك

نخلط باقى المقادير معدا الزيت مع بعض باستخدام الكبه و نضبط الملح و البهار
نفرد الحشو على الصدر كله و نلفه مثل السيوسرول

نلفه جيدا و نقفله بعود الاسنان ( الخله ) او نلفه بالخيط

نشوح الفراخ فى الزيت حتى تتحمر من جميع الجهات

ثم نضيف الاتى
مقادير الصوص
بصله كبيره حلقات
جزره كبيره حلقات
فص ثوم
ملح و فلفل
ملعقه زبده
ملعقه دقيق

نشوح البصل و الجزر و الثوم مع الفراخ و نضع قليل من الملح و الفلفل

نضع عليهم ماء و نغطى الوعاء و يترك حتى تنضج الفراخ من ثلث الى نصف ساعه

ننشل الفراخ من الصوص و نتركها جانبا حتى تبرد و نزيل الاعواد او الخيط
نصفى الصوص و الخضار بالمصفاه او يخلط بالخلاط

نعجن ملعقه دقيق مع ملعقه من الزبد و نضعها على الصوص على النار و نقلب جيدا حتى يغلظ اى يصبح سميك
تقطع الفراخ شرائح بالورب اى بالميل

نضع الارز فى قالب و نقلبه فى وسط الطبق و نضع حوله الفراخ

نصب الصوص على الارز و الفراخ

طبق سهل و سريع و طعمه لذيذ و شكله جميل
تعليقات