شيش طاوووق بصوص الباربكيو

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي


أسعد الله مسائكم بكل خير
وصفتنا
شيش طاوووق بصوص الباربكيو
لذيذ وطري
ويعتبر مشوي
يعني بدون دهون
يعني خفيف علي المعدة

اولاً وقبل كل شئ لازم اقول علي معلومه عرفتها من شيف
ان الشيش طاووق أفضل بورك الدجاجه عن الصدور
لان الصدر بيطلع ناشف
اما الورك بيكون طري
دي معلومه حبيت اقولها
وبالفعل انا عملته اليوم باالاوراك
وممكن تعملي خليط من الصدر والورك
علي حسب الرغبه
المهم نبدأ بالمقادير

دجاج مقطع مكعبات كبيرة
ولكل دجاجه نضيف لها
3 معلقه كبيرة زبادي
بياله زيت
3 فصوص ثوم مهروس ناعم
عصير ليمونه
معلقه كبيرة خل
ملح
فلفل اسود
فلفل احمر بارد ( بابريكا)
البهارات السبعه
كركم
ونقلب كل المكونات مع بعض جيدا
حتي يثقل الصوص
الطريقه
نغسل الدجاج المقطع بالدقيق والملح والليمون
ثم نضعه في مصفاه حتي يتصفي من ماؤه تماماً
ثم نضع عليه التتبيله
ونخليها في الثلاجه ليله كامله

ثم يشك في الاعواد
وانا هنا خليت الاعواد بالدجاج فقط
ولكن في مرات تانيه
بحط قطعة دجاج
ثم مكعب فلفل اخضر رومي
ثم مكعب طماطم
ثم مكعب بصل
ولكن المرة دي خليته دجاج فقط
وقدمت الخضروات طازجه كما هي
وبعد ذلك
نسخن الشوايه
ونضع اسياخ الدجاج

واول ماتحمر بالشكل دا
ندهنها من الناحيتين بصوص الباربيكو
وانا استخدمت صوص الباربيكيو المتبل والحار
وهذه صورته
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

لذيذ وبيعطي طعم الشواء
وبيخلي الدجاج طري
وكمان بستخدمه لو حبيت اشوي الدجاج كامل

خلو بالكوا
بدهن الوجه بالفرشاه
واقفل الشوايه ولما تحمر
اقلبه ع الناحيه التانيه وادهن بالصوص
وقدمت معاه
كاتشب
مايونيز
وعملت السلطه في اسياخ علي نمط الشيش طاووق
وجزء قطعته علي شكل قلوب
شكله ظريف وكيوت
ويشجع الاطفال علي اكل السلطه
اترك الصور تتحدث معكم
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

يمي
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
 

اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

وممكن تقدميه مع الرز
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

وانا طبخت الرز هنا بطريقة السكر المحروق
ضعي معلقتين سكر واحرقيهم علي النار حتي ياخد الكراميل
ثم ضيفي المرقه
والملح والبهارات
ولو حبيتي جزرة مبشورة
ولما يغلي الخليط ضيفي الرز وخليه يستوي بالطريقه المعروفه
لونه حلو
وطعمه احلي
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

اللحمه البارده او الرستو لعزومات رمضان

صينية الشاورما هتدوبي في طعمها

طريقة عمل لحم مفروم كذاب ( بدون لحم ) بنفس طعم اللحم