محشي ورق العنب
محشى ورق العنب

المقادير
نصف كيلو ورق عنب
2 كوب ارز مصرى مغسول و منقوع فى الماء
ربع كيلو لحمه مفرومه
3 بصل و سط ناعم
3 طماطم حمرا مكعبات صغيره
كوب و نصف من الشبت و البقدونس مفرومين
2 ملعقه صلصه
2 ملعقه سمن كبيره
2 ملعقه زيت
ملح / فلفل / جنزبيل بودر
الطريقه
نجهز الحشو بخلط الارز و اللحمه و البصل و الطماطم و الخضره و جزء من الصلصه و الملح و الفلفل و السمن و الزيت خلط جيد

نضع ورق العنب مجموعه مجموعه فى ماء مغلى حتى يصفر لونه نقلبه على الوجه الاخر حتى انتهاء الكميه

نفرد الورقه و نزيل العنقود الصغير منها و نضع حوالى ملعقه من الحشو
وحسب حجم الورقه و نتنى جناب الورقه و نلفها مثل الاصبع

و نكرر اللف فى كل ورقه حتى ننتهى من الكميه كلها و نجهز وعاء به حلقات من البصل و فوقها حلقات من الطماطم
نبدأ فى رص اصابع المحشى بالطول حولين الوعاء و نملىء الوسط
و هكذا حتى ننتهى من كميه المحشى كلها

و يمكن رصها باشكال مختلف و فى انيه مختلف و يكون الشكل مختلف ايضا
بناتى الحبيبات بعد الانتهاء من لف ورق العنب يمكن رصه فى طبق من الفوم و يغلف بالنايلون
او علبه محكمه والاحتفاظ به فى الفريزر مجمدا
و عند الحاجه يترك يفك من التجميد و يتبع باقى الخطوات

تذاب الصلصه فى قليل من الماء و توضع على المحشى بحيث لا تغطيه تماما
و نضع مكعب ماجى لمن يرغب و ( ممكن عصير ليمونه ) نضع طبق يتحمل الحراره فوقه

و يترك حتى يغلى ثم نهدى النار و يترك حتى ينضج و ممكن يأخذ ساعه من الزمن
يقلب فى طبق التقديم و يقدم و شكله بيكون مثل التورته حسب الوعاء الذى طبخ فيه

و نحن نحبه ساخن و بدون ليمون

و هذه فى و عاء اصغر


و هذه بطريقه رص مختلفه

أتمنى أكون وفقت فى الشرح و يكون عجبكم المحشى

المقادير
نصف كيلو ورق عنب
2 كوب ارز مصرى مغسول و منقوع فى الماء
ربع كيلو لحمه مفرومه
3 بصل و سط ناعم
3 طماطم حمرا مكعبات صغيره
كوب و نصف من الشبت و البقدونس مفرومين
2 ملعقه صلصه
2 ملعقه سمن كبيره
2 ملعقه زيت
ملح / فلفل / جنزبيل بودر
الطريقه
نجهز الحشو بخلط الارز و اللحمه و البصل و الطماطم و الخضره و جزء من الصلصه و الملح و الفلفل و السمن و الزيت خلط جيد


نضع ورق العنب مجموعه مجموعه فى ماء مغلى حتى يصفر لونه نقلبه على الوجه الاخر حتى انتهاء الكميه

نفرد الورقه و نزيل العنقود الصغير منها و نضع حوالى ملعقه من الحشو
وحسب حجم الورقه و نتنى جناب الورقه و نلفها مثل الاصبع

و نكرر اللف فى كل ورقه حتى ننتهى من الكميه كلها و نجهز وعاء به حلقات من البصل و فوقها حلقات من الطماطم
نبدأ فى رص اصابع المحشى بالطول حولين الوعاء و نملىء الوسط
و هكذا حتى ننتهى من كميه المحشى كلها



و يمكن رصها باشكال مختلف و فى انيه مختلف و يكون الشكل مختلف ايضا
بناتى الحبيبات بعد الانتهاء من لف ورق العنب يمكن رصه فى طبق من الفوم و يغلف بالنايلون
او علبه محكمه والاحتفاظ به فى الفريزر مجمدا
و عند الحاجه يترك يفك من التجميد و يتبع باقى الخطوات

تذاب الصلصه فى قليل من الماء و توضع على المحشى بحيث لا تغطيه تماما
و نضع مكعب ماجى لمن يرغب و ( ممكن عصير ليمونه ) نضع طبق يتحمل الحراره فوقه


و يترك حتى يغلى ثم نهدى النار و يترك حتى ينضج و ممكن يأخذ ساعه من الزمن
يقلب فى طبق التقديم و يقدم و شكله بيكون مثل التورته حسب الوعاء الذى طبخ فيه

و نحن نحبه ساخن و بدون ليمون

و هذه فى و عاء اصغر


و هذه بطريقه رص مختلفه

أتمنى أكون وفقت فى الشرح و يكون عجبكم المحشى
تعليقات