الجمعة، 5 أكتوبر، 2012

العجه المصريه اللذيذه

المقادير

6 حبات بصل كبيره مقطعه مكعبات صغيره جدا
8 بيضات
2 ربطه كزبره خضراء
1 ربطه بقدونس
خمس ملاعق كبيره دقيق
( وممكن تحتاجى أكتر على حسب عجينه العجة)
نصف ملعقه صغيره بيكربونات الصوديوم
توابل ( ملح فلفل كمون شطه )
زيت للقلى

الطريقه

نضع البصل فى الزيت


الاستمرار فى التقليب الى ان يصل لون البصل للدرجه دى وبلاش غامق عن كده علشان ميبقاش ممرر


نترك البصل يهدأ ويبرد تماما ودى خطوه مهمه
وبعدها نضيف البيض


الأعشاب المفرومه ( كزبره - بقدونس )


نقوم بالتقليب جيداً ونضع الكربونات عالدقيق ثم نضيف الدقيق
ونضرب المضرب اليدوى جيداً جداااااااااااااااااااااً وبالنظر كده ملمسها يكون زى الكيكه يعنى ممكن تحتاج منك ملعقه دقيق كمان على حسب
نضيف التوابل


تدهن صينيه بالزيت
ويصب الخليط

تترك فى الفرن من 15 الى 20 دقيقه


نختبر النضوج زى الكيكه بالظبط بخله او سكين نضيف


تترك تبرد وتقطع


شوفو شكلها زى الأسفنجه بالظبط عاليه وهشه
ملحوظه
(طعمها وهى بارده أحلى كتيييييييييييييييييييييييير من لو كانت سخنه)


جربوها ان شاء الله تعجبكم

ليست هناك تعليقات: