محشي الكوسة







محشى الكوسه

المقادير

كوسه فى حجم واحد و طازجه
ربع كوب ارز مصرى مغسول و منقوع فى الماء
200 جرام لحمه مفرومه
بصله كبيره مفرومه
شبت و بقدونس مفرومين ( اى خضره تفضليها هذا ما تفضله اسرتى )
عصير طماطم أو صلصه ( أعملها بالصلصه غالبا )
ملعقه كبيره سمن
ملعقه زيت
ملح / فلفل
الطريقه



نكحت الكوسه كحت خفيف جدا ثم نحفرها بالمقوار ببطء و هدوء حتى لا تتكسر



نعد الحشو بخلط كل المقادير مع بعض ماعدا عصير الطماطم و تقلب جيدا



عند البدء فى الحشو نعمل عده شقوق صغيره فى الكوسه من اسفل و فى الوسط ببوز السكين
لاخراج الهواء منها وحتى لا تنكسر و نحن نضع الحشو بداخلها



نحشى كل الكوسه برفق فى الضغط عليها و نترك جزء بسيط فى طرفها فارغ
حتى لا تتفتح اثناء الطبخ و لاعطاء الارز مساحه ليتمدد



دائما يوجد عندى حشو فائض أفضل احشيه بصل لمذاقه المييز و لرغبه أسرتى
اقطع البصله من زيلها و اقشرها و أحفرها برفق و أعمل بها شق بالسكين تصبح شبه الخرشوف
و اضع الحشو بداخلها مع ترك الحافه فارغه



و أفضل حشو فلفل أيضا لرائحته الذكيه و طعمه المميز بنفس الطريقه حبه واحده او اثنين
اضع البصل فى وسط الصنيه و حوله الكوسه و الفلفل فى الصنيه



و عليهم عصير الطماطم او الصلصه المذابه فى ماء و الزيت و رشه ملح خفيفه حتى يغطى المحشى
( يمكن اضافه مكعب مرقه لمن يرغب )



و يترك حتى يغلى ثم نهدى النار حتى ينضج سنلاحظ ان الحشو بعد النضج أصبح لحافه الكوسه او اعلى قليلا



اول ما ينضج ارفعه من الصنيه و ارصه فى صنيه التقديم و اصب عليه الصوص ( لو سيقدم فورا )



ولو الكميه كبيره اقسمها فى صنيتين من البيركس حتى يكون شكلها جميل على المائده
و نضع صنيه فى كل جنب من المائده حتى يتمكن كل الضيوف من التناول



و لو عندك عزومه ممكن تعمليها كدا و تتركى الصوص يبرد
و تضعيه عليها و تحفظ فى البراد لتانى يوم العزومه على التسخين فقط



و يقدم دائما بجانب الارز الابيض و السلطات





أتمنى تكون عجبتكم طريقتى لانها خفيفه و جميله فى نفس الوقت

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

ملف تعليمى من مطبخ نور الهدى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور

خبز التوست الابيض على طريقة ريتش بيك

كرات اللحم والميت لوف