أربع أنواع من الرز مع كفتة داوود باشا

اول نوع

( رز حبه وحبه مع كفتة داوود باشا)
هذا هو الطبق المفضل عندي
ولو جربتوه هاتصدقوا كلامي
المقادير بالنسبه للرز
3 كوب رز مصري
1/2 3 كوب ماء
معلقة صغيرة ملح
زيت
مقادير الكفته
كيلو لحم بقري مفروم
بصله كبيرة مفرومه
3 فص ثوم مفروم
كوب بقسماط
بيضه
شبت وكسبرة خضراء
ملح
فلفل اسود
كسبرة ناشفه
البهارات السبعه
بهارات كباب وكفته بتعطي طعم رائع
مقادير الصلصة
ثوم مفروم + عصير طماطم
معلقه كبيرة معجون طماطم
ملح وبهارات ومكعب ماجي
الطريقه( طريقة الرز)
في وعاء علي النار ناخد جزء من الرز ونضع عليه كمية الزيت ونحمرة
بالشكل دا

ثم نصفي كمية الرز الباقيه ونضيفها عليه
ونضيف الملح ونقلب
ثم الماء ونقلب ونتركه علي نار عاليه
ولما يتشرب الرز الماء نهدي النار خالص حتي ينضج



لتجهيز الكفته
نفرم البصل والثوم والكسبرة والشبت في المفرمه
ثم تضاف للحم مع باقي المكونات
ثم تفرم مرة ثانيه في المفرمه
وتكور كور صغيرة
ثم تحمر في الزيت


ثم نجهز الصلصه
نحمر فصين ثوم علي النار
ثم نضيف عصير الطماطم
ثم معجون الطماطم والبهارات والملح ومكعب الماجي
ونتركها تتسبك ع النار
ثم تضاف الكفته بعد تحميرها

ودي النتيجه
سموا الله

اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي





النوع الثاني
(الرز الابيض مع الذ كشنه علي طريقتي)
الرز دا لذيذ واتحدي بيه المطاعم جربوة وقولولي
المقادير
3 كوب رز حبه طويله افضل نوع عندي المهيدب او كوهينور ( حبته لذيذة ولها نكهه وطعم تاني يختلف عن اي رز)
زيت وسمن
ملح
قرنفل صحيح وفلفل اسود حب
1/2 3 كوب ماء ويمكن يزيد شويه
الكشنه
بصل شرايح
جزر مبشور
زبيب
نصف مكعب ماجي
ليمون اسود مطحون
كركم
بهارات كبسه
البهارات السبعه
الطريقه
نشوح الفلفل والقرنفل مع الزيت والسمن ع النار
ضروري سمن بيدي للرز طعم لذيذ
ثم نضيف الماء ولمي يغلي نضيف الرز

ونتركه علي نار عاليه حتي يتشرب الماء
ثم نهدي النار حتي ينضج
شوفوا لونه ابيض وناصع اذاي

ثم نجهز الكشنه
نقطع البصل شرايح طوليه رفيعه
ونشوحه ع النار مع زيت وسمن
ولما يذبل ويلين نضيف الجزر المبشور

ونشوحهم مع بعض حتي يلين
ثم نضيف الزبيب والبهارات ونقلب مع بعض حتي يتجانس الخليط
ثم اضيف له ربع كمية الرز بعد نضجه
واقلبهم مع بعض
ثم نغرف الرز الابيض في السرفيس
وعلي الوجه الكشنه اللذيذة
ثم يزين
ياسلام ع الريحه والطعم


اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي


ياالله خفيف ولذيذ بموووووت فيه
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

شوفوا الرز نثري وشكله وطعمه لايقاوم
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي


ملحوظه يابنات
انا بحب استخدم سمن بلدي في النوع دا من الرز
وخاصة الرز الابيض بتدي طعم رهييب
واكيد كل بلد لها طريقه مختلفه في السمن البلدي
ولكن ع فكرة لو استخدمتيها بكميه بسيطه هي صحيه اكتر من السمن الصناعي المهدرج
والقليل منها بيدي طعم وجربوا
بجد الرز دا هايعجبكوا جداً

 ( الرز المعمر) علي طريقتي المميزة
خطير ومميز
المقادير
3 كوب رز مصري
حوالي 4 كوب حليب طازج
سمن بلدي
زيت نباتي
معلقه صغيرة ملح
علبة قشطه
او كريمة سائله اللي هي كريمة الطبخ
الطريقه
نغسل الرز وننقعه في الماء
نسخن الحليب ع النار ودا عشان يستوي بسرعه في الفرن
وكمان عشان يدوب الملح بسهوله
ثم نضيف السمن والزيت
ثم يصفي الرز من الماء وتضاف له كريمة الطبخ ويقلب جيدا حتي تختلط حبيبات الرز مع الكريمه
ثم يضاف الرز وتقلب المكونات
ثم نضعه في الفرن

وانا استخدمت البرام بيدي طعم جميل للرز
ودي معلومه معروفه الطاجن او البرام المصنوع من الفخار اي اكل فيه مميز
ودا شكله في الفرن
الصورة الاولي توضح ان كمية الحليب لم يتشربها الرز بعد
ننتظر حتي ينشف الحليب تماما
كما في الصورة الثانيه
ثم نغطيه بفويل ونهدي نار الفرن ونتركه حتي تمام النضج

ودي النتيجه
ياسلام رهييييب
ولو قدمتي معاه حمام محشي يبقي اكل ملوكي

اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

م الداخل
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

لذيذ
جربوه يابنات وخاصة انه مش معروف في دول الخليج
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي






( الرز بالشعيريه)
المقادير
3 كوب رز مصري او حسب عدد الاسرة
1/2 كوب شعريه
1/2 3 كوب ماء ويمكن يزيد
معلقه صغيرة ملح
معلقه كبيرة سمن
4 معالق كبيرة زيت
الطريقه
نحمر الشعريه في الزيت والسمن ثم يضاف لها الرز والملح ونقلب
ثم نضيف الماء
ونتركه ع نار عاليه حتي يتشرب الماء
ثم نهدي النار حتي تمام النضج
الرز سهل وبسيط
وقدمت معاه كوسه في البرام في الفرن
خفيفه وصحيه وبدون دسم
ومغذيه للاولاد
والصور توضح



ثم نجهز الكوسه
نفشرها مع حبتين جزر
ونقطعها ونضعها في البرام
ونضيف البصل المفروم والبهارات ومكعب ماجي
ثم عصير الطماطم ومعلقه كبيرة معجون طماطم
ونضيف كميه من الماء حوالي كوب
او شوربة لحم او دجاج
ونغطي بالفويل وندخله الفرن
ولما يستوي نكشف الوجه لكي ياخد لون وطعم
جربوها للي بتعمل دايت
صحيه وخفيفه

ودي النتيجه


اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي



ودول الاربع انواع
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

اللحمه البارده او الرستو لعزومات رمضان

صينية الشاورما هتدوبي في طعمها

طريقة عمل لحم مفروم كذاب ( بدون لحم ) بنفس طعم اللحم