البوريك بالجبنة

البوريك بالجبنة:




المقادير :
3كوب دقيق -نص كوب زيت-ملعقة كبيرة ونص لبن بودرة-ملعقة كبيرة ونص سكر -ملعقة خميرة -بيضة لدهان الوجه-جبنة فيتا للحشو او اي جبنة بيضا -مية للعجين بالتقريب حوالي كوب -نص ملعقة صغيرة ملح



احط المكونات مع بعض وافركهم بايدي ماعدا الملح ده نخليه الاخر لانه بيفسد الخميرة
ابدا اضيف المبه تدربجي واعجن لحد لما احصل علي عجينة طرية ومابتلزقش في اليد
اغطيها واسيبها لحد لما تخمر حوالي نص ساعة وابدا اشكلها
اقطع كرات بحجم اليوسقي او اصغر شوية



ابطط كل كرة واحط فيها ملعقة الجبن وادهن الاحرف بالبيض علشان يتماسك واقفل الواحدة وارص في صينية فرن بس اسيب مسافات بينهم



ادهن الوجه بالبيض المخفوق وارش عليه حبة البركة واسيبها تخمر للمرة التانية وادخلها علي فرن متسخن علي نار عالية لحد لما يتاخد اللون الدهبي واسيبكم مع الصور





وهنا بعد خروجها من الفرن



وتقدم في الافطار او مع الشاي



وهنا من جوة



وبالف هنا وشفا

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

اللحمه البارده او الرستو لعزومات رمضان

طريقة عمل لحم مفروم كذاب ( بدون لحم ) بنفس طعم اللحم

ارز بسمتي بالمستردة والكاتشب.