الخميس، 27 مارس 2014

دورة المحاشي والاكلات المصرية درس9 الطعمية

الطعمية
المكونات : نص كيلو فول مقشور ومنقوع طول الليل -بصلة -راس توم صغيرة او نص راس كبيرة -شبت وبقدونس -ملح -ملعقة شمر جاف وممكن الاستغناء عنه -نص رغيف خبز عربي منقوع ومصفي ميته



اخلط المكونات وافرمهم في المفرمه او الكبة او الفود بروسيسور المهم انها تتفرم ناعم وابدا اخد كمية صغيرة في ايدي اشكلها او في قالب الطعمية المخصوص بس ما ابطط كتير علشان مايخرجش الهوا وتفضل منفوشة وممكن ارش علي ناحية سمسم
واحط في الزيت الساخن







بعد لما اشكل واحط في الزيت اوطي النار لفترة صغيرة علشان تستوي من جوة ولما تاخد لون اقلبها علي لناحية التانية ولما انوي اطلعها اعلي النار علشان لو نشلتها والنار واطية حتشرب زيت





وبالهنا وشفا
ملحوظة : لو فائض من عجينة الطعمية ممكن اشيلها في الفريزر ولما احتاجها اطلعها تفك واضربها بمضرب البيض علشان تنفش لان دخولها الفريزر افقدها الهوا
وممكن نحطها في بولة واكسر عليها بيض واقليها علي هيئة اقراص كبيرة بمساحة الطاسة كانها اومليت في كمية زيت قليلة وعلي نار هادية

ليست هناك تعليقات: