الخميس، 27 مارس، 2014

وفري واعملي قطايف رمضان في بيتك


القطايف:
المقادير:3كوب دقيق -3كوب ماء-ملعقة كبير خميرة-نص ملعقة صغيرة ملح -نص ملعقة كبيرة نشا-ملعقة كبيرة سكر
ادوب الخميرة والسكرفي كوب من المية واضيفها للدقيق ثم اضيف ال2كوب الباقيين واعجن كل المقادير واضربهم كويس والملح اخر حاجة واغطي العجينة حوالي ساعة او لحد لما اشوف فقاعات كتير








اجيب صاجة مفرودة ومش فيها اي ميل خالص او جريل المفرودة ولو مافيش يبقي اجيب طاسة تيفال بس في الحالة دي اعمل كل واحدة علي حدة
اسخن الجريل عالي قوي واملا كبشة او اقل علي حسب حجم القطايف اللي عايزينها واصب كبشة واسيب مسافة واصب كبشة تانية وهكذا
انا بصب بالالة الخاصة بالزلابيا علشان ماينقطش علي الجريل










حنلاحظ حتطلع فقاعات والوش ابيض واول لما يبقي شفاف اشيلها واحطها علي قماشة نظيفة وماحطش واحدة فوق التانية طول ماهي سخنة
ملحوظة :لو ماكانتش الجريل سخنة كويس حتلزق القطايف




احضر الحشوة مكسرات او فول سوداني مجروش مع جوز هند واحشي علي طول بمجرد لما تبرد




هنا بعد الحشو لو حابة افرزن قبل رمضان افرزنها محشية وارصها في طبق واغطيها بالبلاستيك زي الصورة وعند الاستخدام اطلعها تفك




وابدا في القلي في زيت غزير واكون محضرة الشربات او الشيرة زي شربات الزلابيا ويكون بارد
اول لماتاخد اللون الدهبي انشيلها واصفيها كويس وعلي الشربات علي طول واقلبها واطلعها علي السيرفيس







بالف هنا وشفا 


 القطايف الحادق:

اعصج لحم مفروم :احمص بصلة في ملعقة سمن واضيف لها المفروم وملح وفلفل واقلب لحد لما تستوي
احضر المفروم من بدري علشان احشي بيها باردة لانها لو سخنة القطايف مش حتتقفل
 
 



اهم حاجة في القطايف تقفيلها كويس اما باليد او بالالة الخاصة
 


وممكن يتفرزن برضه بس نصيحة نكتب ورقة ونلزقها علي البلاستيك نحدد نوع القطايف علشان مايحصل دربكة بين الحلو والحادق
 


عند التحضير يحمر في كميتين متساويتين زيت مع سمن
 


وننقله علي ورق مطبخ وناكل احلي صنف جانبي وينفع في العزائم
 


وبالف صحة وعافية

ليست هناك تعليقات: