الخميس، 27 مارس 2014

دورة المحاشي والاكلات المصرية درس18 كفتة الرز

بسم الله الرحمن الرحيم
اللهم اني اصبحت اشهدك واشهد حملة عرشك وملائكتك وجميع خلقك انك انت الله لا اله الا انت وحدك لا شريك لك وان محمد عبدك ورسولك
صباح الفل عليكم يااحلي بنات وسيدات
كفتة الرز : نص كيلو لحم مفروم -بصلة متوسطه-فصوص ثوم -حزمة شبت وحزمة بقدونس -كوب كبير رز (وعادة السيدة المصرية بتحضر المكونات وتروح بيها محلات مخصوصة للفرم ) انا عرفت ان بلاد كتير ماعندهاش محلات للفرم وطالما حنعملها في البيت حنعوض بدل الرز كوب دقيق رز ودي طريقة اسهل



نقلب الكمية مع بعض بعد وضع الملح ونفرم الخليط كله في المفرمة او الفود بروسيسور فرم ناعم زي الصورة
بعد الفرم اجيب طبق صغير فيه شويه زيت صغيرين وادهن منه ايدي علشان العجينة ماتلزقش في ايدي وابدا اشكل اصابع



بعد لما اخلص الكمية اقليها في زيت لحد لما تحمر ودي اهم مرحلة للاطفال في كل بيت الام تقلي وهم يلقطوها وهي محمرة
نعمل الدمعة بقي :
احمر ملعقة ثوم مفروم مع ملعقة كمون في ملعقة سمن



بعد لما يحمر اضيف عصير طماطم حوالي نص كيلو لحد لما تتصلص ولو لونها فاتح اضيف ملعقة صلصلة



اول لما الطماطم تطخن اضيف لها شوية ميه والكفتة ولما تغلي اوطي لحد لما تستوي واظبط الملح
نراعي ان المية بتنشف بسبب الرز بيشربها فنذودها شوية واعرف انها استوت ادوس عليها بحرف الملعقة ولو بتنقطع بسهولة اعرف انها استوت
تؤكل مع الخبز او الرز زي اغلب الاكلات المصرية
وده الشكل النهائي





وبالف صحة وعافية طبق يستحق التجربة بيحبوه كبار وصغار

ليست هناك تعليقات: