دورة المحاشي والاكلات المصرية درس10 الملوخية

بسم الرحمن الرحمن الرحيم

الملوخية :

نص كيلو ملوخية مغسولة ومتصفية ومخروطة - ملعقة ونص كبيرة ثوم مفروم - ملعقة كسبرة ناشفة -حوالي 2كوب مرقة
اخرط الملوخية ناعم

ولو مش عندنا المخرطة او الروله ماجيك اعملها في الفود برسيسور بس احط عليها كمية بسيطة من المرقة علشان تساعدها علي الفرم



اسخن نص كمية المرقة واحط فيها نص ملعقة من الثوم واسيبها تغلي بيها علشان مايبقاش لاذع وبعد لما اطفي النار اضيف باقي المرقة علشان ابردها واحط الملوخية المفرومةواقلبها بشوكة لحد لما مالقاش كلاكيع



انقلها علي النار لحد لما تغلي واطفي النار وحذاري تفور زي الحليب لانها لو فارت بتسقط يعني بتنفصل عن المرقة وتسقط لتحت



اعمل التقلية احمر باقي الثوم في ملعقة سمن مع الكسبرة واطشه فوق الحلة (عادة غريبة في مصر كانت زمان اول لما يحطوا التقلية علي الملوخية يشهقوا شهقة عالية ههههه بيقولوا الطعم بيبقي احلي )





وممكن نقطع قطع دجاج صغيرة فيها وده اختياري بس بيحبوها الاطفال



وبالف هنا وشفا (وماتنسوش الشهقة هههه)

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

اللحمه البارده او الرستو لعزومات رمضان

طريقة عمل لحم مفروم كذاب ( بدون لحم ) بنفس طعم اللحم

ارز بسمتي بالمستردة والكاتشب.