دورة المحاشي والاكلات المصرية درس7 الممبار
الممبار
الخلطة : ابشر بصلة واضيف عليها طماطم مبشورةوفصين ثوم مفرومين والشبت والبقدونس والرز المغسول وملح وفلفل وبهارات مشكلة ونعناع جاف وشوية زيت صغيرين علشان تساعد في دخول الحشوة بسهولة
يعني هي نفس حشوة المحاشي بس نية وذيادة الثوم والبهارات
حنجيب الممبار ونجيب قمع فتحته تكفي المصران ونقطع الممبار اطوال 30سم مثلا ونعشقه في القمع ونبدا ندخل الحشوة كمية صغيرة ونضغط باصبعنا للداخل وكل لما ندخل جزء نشد المصران لتحت يعني نفكه من القمع
ولو الحشوة اتزنقت ادخلها عن طريق الضغط بعصا او يد ملعقة خشب
اقطع بالاطوال اللي عايزاها واضغط في النص بالطول علشان اضمن انه مش مليان لاخره ومش مضغوط ولازم اسيب الاطرف فاضية علشان الرز مايخرجش
وهنا بعد لما اتحشت ومش مليانة لاخرها
وهنا ده مصران ضاني يعني مصران غنم بنفس الطريقة بس القمع اضيق وضغطت الرز بايد مضرب البيض وده بيبقي حشوه صعب بس الطعم احلي يعني لو اول مرة نحشي ممبار بلاش الضاني الاول نخليه بعدين لما نتمكن فيه
نغلي مية ونبدا نسقط الممبار اللي اتحشي ونضيف شوية ملح صغيرين في المية ونسيبه لحد لما يستوي واعرف انه استوي لما اطلع واحدة واضغط بايدي اشوفها طريه وللا لا وانشله في مصفا واقليه في الزيت
وبالف هنا وشفا وده الممبار الضاني
تعليقات