دورة المحاشي والاكلات المصرية درس7 الممبار


الممبار
الخلطة : ابشر بصلة واضيف عليها طماطم مبشورةوفصين ثوم مفرومين والشبت والبقدونس والرز المغسول وملح وفلفل وبهارات مشكلة ونعناع جاف وشوية زيت صغيرين علشان تساعد في دخول الحشوة بسهولة
يعني هي نفس حشوة المحاشي بس نية وذيادة الثوم والبهارات








حنجيب الممبار ونجيب قمع فتحته تكفي المصران ونقطع الممبار اطوال 30سم مثلا ونعشقه في القمع ونبدا ندخل الحشوة كمية صغيرة ونضغط باصبعنا للداخل وكل لما ندخل جزء نشد المصران لتحت يعني نفكه من القمع



ولو الحشوة اتزنقت ادخلها عن طريق الضغط بعصا او يد ملعقة خشب



اقطع بالاطوال اللي عايزاها واضغط في النص بالطول علشان اضمن انه مش مليان لاخره ومش مضغوط ولازم اسيب الاطرف فاضية علشان الرز مايخرجش



وهنا بعد لما اتحشت ومش مليانة لاخرها



وهنا ده مصران ضاني يعني مصران غنم بنفس الطريقة بس القمع اضيق وضغطت الرز بايد مضرب البيض وده بيبقي حشوه صعب بس الطعم احلي يعني لو اول مرة نحشي ممبار بلاش الضاني الاول نخليه بعدين لما نتمكن فيه



نغلي مية ونبدا نسقط الممبار اللي اتحشي ونضيف شوية ملح صغيرين في المية ونسيبه لحد لما يستوي واعرف انه استوي لما اطلع واحدة واضغط بايدي اشوفها طريه وللا لا وانشله في مصفا واقليه في الزيت








وبالف هنا وشفا وده الممبار الضاني


تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

اللحمه البارده او الرستو لعزومات رمضان

طريقة عمل لحم مفروم كذاب ( بدون لحم ) بنفس طعم اللحم

صينية الشاورما هتدوبي في طعمها