صوابع زينب لعشاق الحلويات الشرقية

بسم الله الرحمن الرحيم والصلاة والسلام علي سيد المرسلين السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اصابع زينب -او بعض البلاد بيسموها زنود البنت



المقادير للعجينة:

كوب دقيق -نص كوب سميد بسبوسة-نص ملعقة كبيرة خميرة-ملعقة كبيرة سمن مية للعجن او حليب

يبث جميعا ماعدا الخميرة احطها في نص كوب ماء5 دقايق مع ملعقة صغيرة سكر واعجن وازود الميةكل لما العجينة تحتاج لحد لما احصل علي عجينة متماسكة واغطيها لحد لما تخمرشوية حوالي نص ساعة
احضر شربات تقيل زي شربات الزلابيا واسيبه يبرد



اقطعها قطع صغيرة واشكلها زي التمر وارصهم في صينية



اجيب مبشرة واحط قطعة العجينة عليها من الناحية الضيقة وادوس باصبعي واجرها علشان تلف زي الصورة



ولو مش عارفة تشكليها بالطريقة دي بططي الحبة علي المبشرة وابدئي لفيها بالاصبع تبرمي
ملاحظة :بنرصهم بالترتيب ونبدا نشكل بنفس الترتيب بمعني اول واحدة شكلناها زي التمر تكون برضه اول واحدة نشكلها بالمبشرة علشان تكون كل واحدة اخدت حقها في الراحة



اسيبهم يستريحوا حوالي نص ساعة فقط لان كتر التخمير بيضيع الرسمة
نبدا في القلي في زيت غزير علي نار العين الكبيرة وهي متوطية واقلب واول لما تاخد لون دهبي اعلي النار واقلبها دقيقتين وابدا انشيلها واسيبها علي مصفا واوطي النار تاني واحط الجزء التاني وهكذا



بنوطي ونعلي ليه؟
لان النار العالية بتخليه ني من جوه والنار الهادية بتسويه بس بيشرب زيت بس زي ما قولت العين الكبيرة بس موطيينها يعني مش هادية اوي وبعد السوا نعلي
احطها في الشربات واقلبها وانقلها الصينية



وبالف هنا وشفا واتمني الحرص عند القلي ربنا يحفظكم

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

اللحمه البارده او الرستو لعزومات رمضان

طريقة عمل لحم مفروم كذاب ( بدون لحم ) بنفس طعم اللحم

صينية الشاورما هتدوبي في طعمها