البقلاوة الشيك ابهري ضيوفك

بسم الله الرحمن الرحيم
والصلاة والسلام علي اشرف الخلق سيدنا محمد صلي الله عليه وسلم
صباحكم معطر بالورد والفل والياسمين

البقلاوة:

10ورقات جلاش -سمن سايح -فول سوداني او مكسرات حسب الرغبة
فيه طريقة للبقلاوة ادهن كل ورقة بالسمن وعليها التانية لحد لما اخلص نص الكمية وعليها الحشوة ثم احط النص التاني بنفس الطريقة ونقطعها وندخلها الفرن
لكن حنعمل ان شاء الله طريقة تانية اسهل وبتخليه مقرمش

1-احط ورق الجلاش واحط عليه الصينية علشان اقطع الورق مقاس الصينية
احط الحشوة في كيس بلاستيك وادق اكسرها لاني لو كسرتها بالمطحنة حتبقي ناعمة قوي



احط الحشوة في طبق وعليها ملعقة سكر



3-افرد الورقه واغطي الباقي بفوطة نضيفة علشان ماينشفش




ادهن ورقة الجلاش بالسمن واحط الحشوة علي حرف ورقة الجلاش وابرم ومانخليهاش مرتخية واجيب الصينية اللي اخدت مقاسها وادهنها سمن وارص الاصابع المبرومة




بعد لماارصهم ادهنهم سمن



اقطع مسافات متساوية بس مش للاخر يعني انزل بالسكين من غير ماافصلهم وادخل الفرن علي حرارة متوسطة او اقل شوية واكون محضرة الشربات هو نفسه شربات الزلابيا



بمجرد لما تطلع من الفرن اسقيها بالشربات البارد

بعد لما تبرد اصفي الشربات الزايد واكمل التقطيع وافصل الوحدات وارصهم في طبق التقديم



وبالف صحة وعافية

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

اللحمه البارده او الرستو لعزومات رمضان

طريقة عمل لحم مفروم كذاب ( بدون لحم ) بنفس طعم اللحم

صينية الشاورما هتدوبي في طعمها