الخميس، 27 مارس، 2014

دورة الاكلات المصرية والمحاشي السبانخ

طبق السبانخ حنجيب السبانخ ونخرطها ونغسلها كويس



نخرط بصله ونحمرها في ملعقة سمن ونضيف عليها الطماطم المعصورة لحد لما تتسبك وتطخن ونضيف عليها المرقة ولما تغلي احط السبانخ ومعاها رز (ملعقة رز لكل ربع كيلو )









اوطي عليها النار بعد اضافة الملح والفلفل واسيبها لحد لما تستوي
بعد لما تستوي اعمللها تقليه زي تقليه الملوخية



احمر توم وكسبرة في ملعقة سمن واحطها علي السبانخ واقلبها واغرف



ويؤكل بالخبز



وبالف هنا وشفا طبق لذيذ ومفيد وان شاء الله يعجبكم
ان اعجبكم الطبق نلحق نخزن السبانخ لانه في موسمه دلوقتي ولوعايزين نعمله بالسبانخ المفرزن نحط الرز قبله بحوالي 10 دقايق او ربع ساعة علشان يكون السوا متجانس
سلام عليكم

ليست هناك تعليقات: