دورة الاكلات المصرية والمحاشي السبانخ

طبق السبانخ حنجيب السبانخ ونخرطها ونغسلها كويس



نخرط بصله ونحمرها في ملعقة سمن ونضيف عليها الطماطم المعصورة لحد لما تتسبك وتطخن ونضيف عليها المرقة ولما تغلي احط السبانخ ومعاها رز (ملعقة رز لكل ربع كيلو )









اوطي عليها النار بعد اضافة الملح والفلفل واسيبها لحد لما تستوي
بعد لما تستوي اعمللها تقليه زي تقليه الملوخية



احمر توم وكسبرة في ملعقة سمن واحطها علي السبانخ واقلبها واغرف



ويؤكل بالخبز



وبالف هنا وشفا طبق لذيذ ومفيد وان شاء الله يعجبكم
ان اعجبكم الطبق نلحق نخزن السبانخ لانه في موسمه دلوقتي ولوعايزين نعمله بالسبانخ المفرزن نحط الرز قبله بحوالي 10 دقايق او ربع ساعة علشان يكون السوا متجانس
سلام عليكم

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

اللحمه البارده او الرستو لعزومات رمضان

صينية الشاورما هتدوبي في طعمها

طريقة عمل لحم مفروم كذاب ( بدون لحم ) بنفس طعم اللحم