دورة المحاشي والاكلات المصرية كحك العيد

كحك العيد:
المقادير : كيلو دقيق - 2كوب كبير سمن -ملعقة كبيرة سمسم- ملعقة صغيرة سكر -ذرة ملح-ملعقة كبيرة خميرة- كوب صغير لبن -ملعقة صغيرة ممسوحة ريحة الكحك(انا مش عارفة موجودة في كل البلاد وللا لا هي عبارة عن خليط توابل عطرية لو مش موجودة نستعيض عنها بالفانيليا بكمية بسيطة جدا مع اقل من ربع ملعقة صغيرة محلب ومع نفس الكمية هيل مطحون)
اجيب بولة بلاستيك او استانليس واحط فيها الدقيق المنخول وعليه ذرة الملح والسمسم وريحة الكحك واحط السمن في حلة علي النار لدرجة الغليان واصبها ساخنة علي الدقيق واقلبها بمقصوصة (اللي بنغرف بيها الرز )ونقلب بيها علشان ايدنا لاقدر الله ماتتحرق لحد لما الدقيق يتجانس مع السمن ولما يبرد افركه بين الايدين الاتنين









اجيب كوب فيه اللبن واقلب فيه الخميرة والسكر واضيفه علي العجين اللي برد واعجن لحد لما يتجانس كويس اغطيه بقطعة قماش واسيبه حوالي نص ساعة يخمر
اقطع كرات صغيرة واحط فيها الحشوة اللي تناسيبني مكسرات او تمر او بدون حشو حسب الرغبة انا هنا حطيت فسدق وبعدين نكورها واحطها في قالب الكحك



ارص في صينية فرن بس اسيب مسافات علشان مايلزقش



بعد لما اخلص الكميةاسيبه يخمر حوالي ساعة واسخن الفرن علي نار متوسطة وادخل الكحك الفرن لحد لما ياخد اللون الدهبي وبعد لما يبرد ارش عليه السكر

هنا بعد خروجه من الفرن





وهنا بعد مارشينا السكر



وبالف هنا وشفا

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

اللحمه البارده او الرستو لعزومات رمضان

طريقة عمل لحم مفروم كذاب ( بدون لحم ) بنفس طعم اللحم

صينية الشاورما هتدوبي في طعمها