دورة المحاشي والاكلات المصرية درس17 الحواوشي بعجين "الأسكندراني"

الحواوشي بالعجين ( الحواوشي الاسكندراني )
العجينة:3كوب دقيق -ملعقة سكر-ملعقة خميرة-نص فنجان قهوة او اكتر شوية زيت -ملعقة صغيرة ملح -ما ء للعجن
نعجن لحد لما نحصل علي عجينة طرية ومتماسكة ونسيبها تستريح وبعد كدة نقسمها كرات حجم اليوسفي



حنجيب حوالي نص كيلو لحم مفروم ونحط عليها ملح وفلفل وشوية جبنة موتزاريللا ودي اختياري ممكن الاستغناء عنها ونبشر بصله وندبلها علي النار في شوية زيتولما تبرد نضيفها للحم ونقلبهم ( وفي اسكندرية بيحطوا معاها طماطم مقطعة وفلفل اخضر )



نفرد كل كرة عجين علي سطح مرشوش دقيق خفيف
نفرش اللحم علي نص الدايرة وندهن الاحرف بالبيض ونقفلها كويس



ننقل الوحدات في صينية مرشوشة دقيق خفيف ونناخد باقي البيضة ندهن الوش ونشكه بالشوكة علشان البخار يخرج ومايفتحهاش



ونسيبها ساعة تخمر ونسخن الفرن علي نار عالية الاول وندخلها الفرن لحد لما تاخد لون واول لما تخرج من الفرن ارش عليها جبنة رومي مبشورة وممكن الاستغناء عنها بس بتعطي طعم حلو
وبالف صحة وعافية



وهنا من جوة بعد تقطيعها


تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

اللحمه البارده او الرستو لعزومات رمضان

طريقة عمل لحم مفروم كذاب ( بدون لحم ) بنفس طعم اللحم

صينية الشاورما هتدوبي في طعمها