الخميس، 27 مارس، 2014

دورة المحاشي والاكلات المصرية درس12 صينية البطاطس

بسم الله الرحمن الرحيم والصلاة والسلام علي اشرف الخلق سيدنا محمد
صينية البطاطس :

نقشر البطاطس ونقطعها ترنشات طخانة حوالي سم - طماطم معصورة -بصلة كبيرة مقطعة ترنشات -ملعقة ثوم مفروم وممكن الاستغناء عنه بس يفضل استعماله

نحط البصل في الصينية ومعاها الملح والفلفل الاسود وندعكهم باليد ثم نضيف الثوم








اسلق اللحمة
اضيف البطاطس والطماطم علي البصل واضيف لهم المرقة اواحط الصينية علي النار واغطيها ولسيبها لحد لما تستوي تلات ارباع سوا









بعد لما استوت تلات ارباع السوا زي لما قلنا ابدا ارص علي وشها اللحمة المسلوقة سوا كامل واجيب بالملعقة من الصلصة اللي مع البطاطس وارش علي اللحمة علشان تبقي كلها طعم واحد شاربة صلصة واعمل حسابي بذيادة المرقة علشان ماتنشف في الفرن وادخلها الفرن لحين اكتمال السوا للبطاطس واحمرار الوجه (ملحوظه : لو المرقة مش دسمة احط علي وش الصينية ملعقة سمن اما لو اللحم سمينة وفيها دهون استغني عن ملعقة السمن )
هنا لما رصينا اللحم وقبل دخولها الفرن



وهنا بعد خروجها من الفرن شوفي شكلها حلو ازاي ومش حقول علي الريحة



توؤكل مع الخبز او الرز وفي مصر عادة الرز ابو شعرية وده ان شاء الله اللي حنعمله دلوقتي علشان تبقي وجبة كاملة



وبالهنا والشفا

ليست هناك تعليقات: