الخميس، 27 مارس 2014

دورة المحاشي والاكلات المصرية درس4 محشي الكوسة


محشي الكوسة

المحشي ده مش بياخد رز كتير لان ماينفعش نضغطه والا الكوسة حتنقطع وده غير اننا حنذود لحم مفروم
كيلو كوسه خلطة المحشي اللي عملناهابمقدار مج كبير رز لكل كيلو - ربع كيلو لحم مفروم مستوي مع بصل وملح وفلفل ولما نشتري الكوسة ننقيها غليظة وقصيرة علشان اعرف اتحكم في التقوير

حنكحت الكوسة بسيط او بسكين مشرشر كنوع من الزينة وفيه ناس مش بيكحتوها بس انا بفضل نكحت علي الخفيف
نقطع عنق الكوسة والجزء اللي من تحت وندخل المقوار من جميع الجوانب ونلف بحرص علشان ماتنقطع ونحتفظ باللي طلع من التقوير علشان حنفرشه في قاع الحلة تحت المحشي لتحميه من الاحتراق



نراعي ان التقوير يكون متساوي وسماكة متوسطة بمعني مش رقيقة تنقطع وانا بحشي ولا غليظة ماترضي تنحشي



اخلط الحشوة بالمفروم المستوي وابدا احشي وارص في الحلة





نسقي بالمرقة ويفضل مرقة لحم لحد لما تكون في مستوي الكوسة يعني مش اعلي منها لان الكوسة مش واخدة رز كتير فبالتالي مش حتشرب مرقة كتير ولما تغلي كالعادة نغطي الحلة ونوطي النار لحد لما تستوي



وبالف صحه وعافية

ليست هناك تعليقات: