دورة المحاشي والاكلات المصرية درس14 الباذنجان المخلل والطماطم المخللة

باذنجان المخلل والطماطم المخللة
نحضر الخلطة : نص كيلو بادنجان عروس (الرفيع الاسود وممكن الابيض بس يفضل الاسود ) 4 او 5حبات طماطم حسب الرغبة -3قرون فلفل حامي لو مالكوش في الحامي خليها فلفلة او 2 رومي-راس توم صغيرة او نص راس كبيرة -ملعقة صغيرة كمون -2ملعقة ملح ملعقة كبيرة نعناع جاف نص فنجان صغير خل -2ليمونة وحنخليهم للاخر
افرم الخليط كله مع بعض ثم اضيف عليه الخل واقلي الباذنجان واسيبه يبرد ثم افتحه من حنب واحد واحشي بالخلطه وارصه في طبق ولو كتير ارصه في علبة واخد منه عند الاكل واشيله في التلاجة نيجي للطماطم اغسلها واشقها 4



احط الخلطة بين الشقوق الاربع



ارص الجميع واعصر الليمون عليه



وبالفهنا وشفا يفضل اننا ماناكلوش بعد التخليل مباشرة لازم نسيبه شوية يتشرب الخلطات
ده طبق المخلل الاول في مصر ويتاكل جنب اي وجبة وممكن تخزينه في علبة في التلاجة لعدة ايام لكن الطماطم لاتخزن علشان بتحمض علشان كدة لوخللناها نعمل علي قد اليوم فقط وممطن الاستغنا عنها

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

اللحمه البارده او الرستو لعزومات رمضان

طريقة عمل لحم مفروم كذاب ( بدون لحم ) بنفس طعم اللحم

صينية الشاورما هتدوبي في طعمها