دورة المحاشي والاكلات المصرية درس6 محشي ورق العنب


محشي ورق العنب
نحضر الخلطة المعتادة بتاعتنا واسلق ورق العنب لو كان طازج اما لو كان محفوظ احشي علي طول
افرد ورق العنب حنلاقي ناحية خشنة وناحية ناعمة اخلي الخشنة من فوق وهي دي اللي ححط عليها الخلطة



احط الخلطة بتساوي كانها سطر واسيب الاجناب فاضية وابدا الف واطبق الاجناب مش اسيبها زي الكرنب واحاول الفه مضغوط مش مرتخي وكل ما نلف نضغط الرز لجوة واسيبكم مع الصور توضح اللف




 
وهنا بعد اللف
اجيب حلة وافرشها باعناق ورق العنب او لو فيه اوراق مقطعة وماتنفع محشي
وابدا ارص الوحدات واخلي حرف اللف لتحت



اضيف له المرقة لحد لما تغطيه ولو خايفين يفك احط فوق المحشي طبق قابل للحرارة واسيب المرقة تغلي واوطي النار واشيل الطبق واغطي لحين السوا (معلهش نسيت اصور الخطوة دي )





وبالف صحة وعافية
وعلي فكرة يفضل عمل خلطة ورق العنب بدون لحم مفروم لانه بيضيع المزازة اللي فيه لما بتنحط

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

اللحمه البارده او الرستو لعزومات رمضان

طريقة عمل لحم مفروم كذاب ( بدون لحم ) بنفس طعم اللحم

صينية الشاورما هتدوبي في طعمها