الخميس، 27 مارس، 2014

دورة المحاشي والاكلات المصرية درس6 محشي ورق العنب


محشي ورق العنب
نحضر الخلطة المعتادة بتاعتنا واسلق ورق العنب لو كان طازج اما لو كان محفوظ احشي علي طول
افرد ورق العنب حنلاقي ناحية خشنة وناحية ناعمة اخلي الخشنة من فوق وهي دي اللي ححط عليها الخلطة



احط الخلطة بتساوي كانها سطر واسيب الاجناب فاضية وابدا الف واطبق الاجناب مش اسيبها زي الكرنب واحاول الفه مضغوط مش مرتخي وكل ما نلف نضغط الرز لجوة واسيبكم مع الصور توضح اللف




 
وهنا بعد اللف
اجيب حلة وافرشها باعناق ورق العنب او لو فيه اوراق مقطعة وماتنفع محشي
وابدا ارص الوحدات واخلي حرف اللف لتحت



اضيف له المرقة لحد لما تغطيه ولو خايفين يفك احط فوق المحشي طبق قابل للحرارة واسيب المرقة تغلي واوطي النار واشيل الطبق واغطي لحين السوا (معلهش نسيت اصور الخطوة دي )





وبالف صحة وعافية
وعلي فكرة يفضل عمل خلطة ورق العنب بدون لحم مفروم لانه بيضيع المزازة اللي فيه لما بتنحط

ليست هناك تعليقات: