الزلابيا المقرمشة لزوم سهرات المصايف :)

الزلابيا
المقاديرللشربات:2كوب سكر -كوب وربع مية - عصير نص ليمونة ونص ملعقة صغيرة فانيليا
اعمل الشربات قبل اي حاجة علشان لازم يكون بارد خالص عند الاستعمال واللا مش حتكون مقرمشة
احط السكر والمية واقلبهم مرة واحدة علي النار واول لما يغلي اضيف الليمون والفانيليا واطفي بعد دقيقتين تقريبا
ملحوظة مهمة : لو عاملة كمية كبيرة استخدم الشربات علي دفعات يعني اخد جزء احط فيه الزلابيا ولما يخلص احط الباقي واستخدمه علشان كتر وضع الزلابيا الساخنة في الشربات يخليه يسكر
اعمل العجينة :
2كوب دقيق -كوب وربع مية -ملعقة كبيرة ممسوحة خميرة -ذرة ملح ودي تنضاف الاخر بعد العجن
اعجن لحد لما تديني عجينة مطاطية زي دي




اغطيها واسيبها تخمر حوالي ساعة او لحد لما الاقي فقاعات والحجم يتضاعف



احضر كوب صغير فيه زيت وملعقة صغيرة



اغلي زيت غزير علي نار متوسطة يعني مش اعلي حاجة واللا حتكون طريه ولو النار هادية اوي حتشرب زيت
وابدا بالتشكيل : احط الطبق بجانب يدي الشمال واخد بقبضة يدي كمية من العجين وانا يدي فوق طبق العجين واضغط حتتطلع كمية من بين الابهام والسبابة القطها بالملعقة اللي في الزيت وده الغرض منه علشان العجينة ماتلزق في الملعقة وتبوظ الشكل الدائري واحط في الزيت واحطك الملعقة تاني في الزيت واكبش عجينة تاني والقط وهكذا لحد لما املا القلاية بس مش كلها علشان لما تخمر حتكبر
وهنا الصورة توضح التقطيع



اقلب بالمقصوصة المخرمة بمجرد لما تعوم علي الزيت وكل دقيقتين اقلب لحد لما تبقي دهبية اللون





اطلع واحط في الشربات علي طول واقلبها فيه كويس وانشلها بمصوصة تانية واحطها في صينية بشرط مايكونوش فوق بعض علشات السخونة ممكن تطريها واثناء ماهي في الشربات اوطي النار علي لما اطلعها علشان الزيت مايتحرق ولما اشكل الباقي مايحرق اليد لا سمح الله
وبعد لما تبرد تقدم






وبالف صحة وعافية

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

اللحمه البارده او الرستو لعزومات رمضان

طريقة عمل لحم مفروم كذاب ( بدون لحم ) بنفس طعم اللحم

صينية الشاورما هتدوبي في طعمها