الخميس، 27 مارس، 2014

البسبوسة المصرية

البسبوسة بالطريقة المصرية
يللا علي المطبخ ونسمي بسم الله الرحمن الرحيم

البسبوسة:
المقادير:
2كوب سميد -كوب صغير زبادي -3ملعقة سمن-ملعقة كبيرة بكنج بودر-كوب سكر -ملعقتين جوز هند ناعم





نجيب بولة ونحط كل المقادير مع بعض ونقلبهامع اضافة فنجان صغير من المية





اجيب صينية وادهنها بالفرشاة بملعقة طحينة ولو مش موجودة تبقي سمن



اصب الخليط فيه واساويه علي قدر الامكان ببطن اليدوبعدين ابلل يدي بالمية واساوي الوجه فيكون ناعم بدون بروز





ادخلها في الحال علي الفرن علي درجة حرارة 200 والفرن يكون متسخن من الاول
يعني ممكن قلب عملها افتح الفرن علشان لما اخلص يكون ساخن بالسخونة الكافية
اثناء الخبيز اعمل الشربات
2كوب سكر -2ونص كوب مية -عصير نص ليمونة -ربع ملعقة فانيليا
اغليهم علي النار مع بعض ثم اضيف الفانيليا واعرف انه اتعمل او (اتعقد )لما الاقي ريم رمادي في اجناب الحلة وده بيكون بعد الغليان بحوالي دقيقتين
اسقي الصينية بمجرد خروجها من الفرن والشربات ساخن واسيبها تتشرب وممنوع تقطيعها ساخنة







وبالف هنا وشفا

ليست هناك تعليقات: