دورة المحاشي والاكلات المصرية درس 3 الحمام المحشي

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
الحمام المحشي
لكل 2حمامة نص كوب رز مصري -بصلة متوسطة مبشورة -ملح وفلفل -ملعقة صغيرةكمون
اقلب الرز في ملعقتين زيت دقيقتين واضيف البصل والملح والفلفل والكمون







والكبد والقوانص واللي ماتعرفش القوانص هي معدة الحمامة ان وجدت زي الصورة



اضيف مية مقدارها قد مقدار الرز ولما تغلي اوطي واقلبه وبعد حوالي ربع ساعة لما الاقي المية اتشربت اطفي وفي الحالة دي حيكون الرز مش كامل السوا لانه حيكمل في سلق الحمام



وكده اصبحت الحشوة جاهزة انتظر تبرد وابدا احشي الحمام واراعي ان كل حمامة يكون بداخلها من الكبدة



بعد لما اخلص الكمية ادخل الرجل في مكان الاخراج ولو ماعرفتوش خليها برة بس الافضل ادخل الارجل و اجيب ابرة خياطة كبيرة وفيها خيط قطن طخين وابدا اخيط اقفل علي الحشوة وماحدش يفكي يستبدل بخلة اسنان لان اللحم بينقطع ويخرج الرز ومنظر الحمامة بيبقي مش كويس



احط الكمية في حلة مناسبه وحط ميه في مستوي الحمام وبصلة مقطعة واحط علي النار واراعي بعد الغليان اشيل الزفرة اللي بتطلع واضيف بعدها الملح والفلفل ولما المية تغلي اوطي النار لحين يستوي الحمام ومن ان لاخر ارفع الغطا واقلب



بعد السلق احطه علي مصفاه وابدا احمره في زيت مع سمن حوالي فنجان صغير من كل منهم



مانحاولش نشيل الخيط والا حتنقطع كل واحد بيشيله علي السفرة وبالف صحة وعافية

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

اللحمه البارده او الرستو لعزومات رمضان

طريقة عمل لحم مفروم كذاب ( بدون لحم ) بنفس طعم اللحم

ارز بسمتي بالمستردة والكاتشب.