دورة المحاشي والاكلات المصرية درس2 محشي الباذنجان


محشي الباذنجان

اهم حاجة لازم اطري الباذنجان علشان اعرف اقوره
افرد ايدي علي كل واحدة وادعكها علي سطح مسطح وابدا اقطع العنق بطريقة متساوي





ادخل المقوار من كل جانب والفه واقور بحيث يبقي الحرف سماكة واحدة قدر المستطاع واقور بحرص علشان ماتنقطع



امسك الحبة بايدي اليسار واحط الحشوة باليمين وازقها باصعي لحد لما تدخل ومش املاها لاخرها علشان الرز بيتمدد يعني اضغط بايدي اخليها طريه مش مضغوطة





اقور فلفل واحشيه واضيفه معاه في الحلة وارصهم واقفين واسقي بالمرقه لحد لما تقريبا تكون في مستوي المحشي وبعد الغليان اوطي النار







وهنا بعد السوا بالف صحة وعافية





تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

اللحمه البارده او الرستو لعزومات رمضان

طريقة عمل لحم مفروم كذاب ( بدون لحم ) بنفس طعم اللحم

صينية الشاورما هتدوبي في طعمها