الخميس، 27 مارس 2014

دورة المحاشي والاكلات المصرية درس16 القلقاس

بسم الله الرحمن الرحيم والصلاة والسلام علي اشرف الخلق سيدنا محمد عليه الصلاة والسلام
صباح الخير يابنات

القلقاس:
اهم حاجة في القلقاس تحضير السلق ودي مرة في السنة بنعمل كمية ونشيلها في علبة وتتخزن في التلاجة
نقطف السلق ونغسله كويس ومعاه كمية من الكسبرة الخضراومقطعة وشبت



نحط الخليط ده مع شوية مية علي النار لحد لما يدبل واصفيه



اجيب طاسة وانقل فيها السلق ومعاه سمن بكمية مش قليلة واقلب علي النار لحد لما تنشف ميته واوطي النار قوي علشان مايتحرقش واسيبه يتحمص ودي بتاخد حوالي 5 ساعات او اكتر وكل حوالي نص ساعة اقلبه
اسيبه لحد لما الاقيه اتحمص وادوس بالملعقة عليه مايبقاش طري









اجيب طسة تانية واحط فيها توم مقطع او سليم في كمية من السمن علي نار هادية لحد لما يتحمص ثم يضاف للسلق (كانو زمان لما يقرب السلق يستوي يضيفوا عليه التوم بس احيانا حاجة تستوي قبل حاجة علشان كدة بنسويه لوحده )
اقلبهم مع بعض واطفي النار واستني يهدي بس يكون لسه ساخن واضربه في الكبة لحد لما يبقي معجون ناعم احطه في علبة واشيلها في التلاجة ممكن تفضل سنة وتكون صالحة علشان كدة بيتعمل مرة في السنه ودايما تلاقي كل ست مصريه في تلاجتها علبة سلق









كدة خلاص بقي عندنا سلق اي وقت اعمل قلقاس بيكون جاهز عندي السلق
نيجي للقلقاس نقشره نقطعه مكعبات وننقعه من بالليل للصبح ونغسله اكتر من مرة لحد لما تروح المادة اللزجه





نسلق اللحم وننشلها في طبق وناخد القلقاس نسلقه في المرقة ونضيف عليه عصير نص ليمونة




بعد لما يتسلق القلقاس ارجع اللحم واجيب علبة السلق واقطع قطعة حوالي ملعقة لانه بينشف بعد دخوله التلاجة واضيف القطعه للقلقاس واغلي واطفي النار







يؤكل بالخبز او مع الرز بالشعرية




وبالف هنا وشفا وممكن يتعمل بمرقة دجاج

ليست هناك تعليقات: