الخميس، 27 مارس، 2014

دورة المحاشي والاكلات المصرية درس13 البصارة

بسم الله الرحمن الرحيم والصلاة والسلام علي خير العباد سيدنا محمد صلي الله عليه وسلم
صباح الخير والسعادة
البصارة
ربع كيلو فول مقشور ومغسول كويس -بصلة متوسطه -بقدونس وكسبرة خضر(البقدونس يملا كوب والكسبرة نص كوب ) وممكن نذود الخضرة كمان -نص راس توم مقشرة-شطة ودي اختياري

نضع كل المكونات في حلة علي النار ونضيف مية مش كتيرة بس تكفي للسلق




نسيبه يتسلق لحد لما يطري الفول خالص ويبقي كدة



نضرب الخليط كله في الخلاط لحد لما ينعم تماما نرجعه تاني للحلة ونضيف له ملح حسب الرغبة وملعقة صغيرة كمون ونحطه علي النار ونقلب لحد لما يبقي خليط قوامه زي قوام الكيك اطفي النار واغرفه في اطباق وابدا اعمله التقلية





التقليه زي تقليه الكشك احمر بصلة لدرجة الاصفرار واضيف توم مفروم وكسبرة ناشفة واقلبهم لحد لما يحمروا ارشهم فوق البصارة







وبالف هنا وشفا مع الباذنجان المخلل او الطماطم المخللة وده اللي حنعمله دلوقتي علشان يبقي طبق كامل



تؤكل البصارة في اي وجبة وئؤكل باردة

ليست هناك تعليقات: