طريقة عمل البطاطا المشويه ( بدون فرن )



البطاطا أو البطاطا الحلوه .. من أحب الاكلات عند الاطفال 
 سهلة التحضير ..خفيفه فى الطعم ... خفيفه على الميزانيه
غنيه بالحديد ومصدر جيد لفيتامين D وفيتامين C.

طريقة التحضير :

نغسل البطاطا جيدا جداااااااا .
ونجهز الصينيه .. بوضع ورق فويل ( قصدير او ألومنيوم ). ثم ورق عادى او ورق زبده مبلول ماء ونغطى به قاع الصينيه تماما .



ثم نرص البطاطا نحاول قدر الامكان ان تكون طبقه واحده .. ولو طبقتين يبقى نضع الرفيعه فوق لأنها مش هتحتاج نار عاليه ولا وقت فى التسويه .


ونغطيها ونضعها على النار .. وبس كده .
مش هنضيف لها ماء خالص .. الورق المبلول هيعمل بخار كافى لتسويتها .هنعرف انها استوت لما نغرز فيها شوكه وتدخل بسرعه .. او نضغط عليها بأدينا خفيف نلاقيها طريه . الجزء الملامس للصينيه هيبقى كأنه محروق .. بس ده بيبقى أصعم جزء لأن سكر البطاطا بيبقى زى الكراميل .



فايدة الفويل أنه بيسهل تنظيف الصينيه لأن الورق بيلزق فيها .
معلش أنا عارفه أن الصوره مش عاطفيه بالمره .. بس حبيت أنكم تشوفوا شكل الصينيه بعد ما رفعت منها البطاطا بالفويل .


أحيانا بنشترى بطاطا بتكون مش مسكره .. ممكن تعمليها بالبشامل .. تهرسيها بعد ما تستوى وتضيفى عليها بشامل بالسكر .
بس غالبا انا بفتحها من النص وارش عليها عسل نحل وبتعجب ولادى جدااااا .

 وبألف هنا 



تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

ملف تعليمى من مطبخ نور الهدى لعمل التورتات بمختلف الحشوات وطرق التزيين بالصور

خبز التوست الابيض على طريقة ريتش بيك

كرات اللحم والميت لوف