طريقة تجهيز ورق العنب للحشو



ورق العنب أكله محبوبه عند معظم المصريين بياخد وقت شويه فى تجهيزه بس الطعم يستحق التعب.
الطريقه:

أولا نغسل ورق العنب جيدا جدا.
ثانيا نزع العود. 
* ممكن ننزع العود بعد السلق .. بس انا بشوف انه قبل السلق بيكون أسهل .
* انا بقطعه بايدى .. يعنى المقص للتوضيح فقط.




نسلقه فى ماء مغلى بدون أى إضافات.


 هنا لونه فى اول السق أخضر .. نتركه دقيقه واحده ..أو حتى يتغير لونه .



 نخرجه من الماء فى مصفاه ونكمل سلق باقى الكميه.



نفرد الأوراق ونضعها فوق بعض لسهولة الاستخدام وقت الحشو..
نتركه ليصفى كل الماء ثم نضعه فى علبه او كيس للتخزين فى الفريزر.
وعند الحشو نخرجه قبلها بيوم حتى يذوب تماما ولا تتقطع الاوراق.
**طريقة حشو ورق العنب وانواع الحشوات هنا


وبألف هنا.

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

اللحمه البارده او الرستو لعزومات رمضان

طريقة عمل لحم مفروم كذاب ( بدون لحم ) بنفس طعم اللحم

صينية الشاورما هتدوبي في طعمها