الخميس، 27 مارس، 2014

دورة الاكلات المصرية القرنبيط المقلي

بسم الله الرحمن الرحيم
اللهم صلي وسلم وبارك عليك يامحمد
صباح الفل عليكم

القرنبيط المقلي :
اول حاجة بنقطع القرنبيط لوردات صغيرة او ترنشات ونسلقه بس يكون متماسك يعني مش مهري






نسيبه يبرد ونحضر الخلطة :

2بيضة -كوب دقيق-ملح وفلفل - ملعقة صغيرة كمون -ملعقة صغيرة صلصة ودي اختياري للون واحيانا ناس كتير بيحطوا كركم برضه للون



اضرب المكونات دي مع بعض بالشوكة او مضرب يدوي مع اضافة المية تدريجي لحد لما احصل علي عجينة سايلة بس بقوام طخين




ابدا اغطس قطع القرنبيط وارفعها لحد لما يسقط العجين الذيادة وابدا اقلي لحد لما ياخد اللون الدهبي
ملحوظة :ممكن نضاعف كمية العجين علي حسب حجم القرنبيطة










ينقل علي ورق نشاف ودي واحدة عن قريب







وبالف صحة وعافية يقدم في الفطار او الغدا اوالعشا صنف لذيذ ومحبوب خصوصا للاطفال

ليست هناك تعليقات: