الخميس، 27 مارس، 2014

خبز التورتيا و سندوتش البروستيد


مساء الفل والياسمين عليكم
خبز التورتيا







المقادير : 3كوب دقيق -ملعقة كبيرة ممسوحةسكر -ملعقة صغيرة خميرة-ملعقة صغيرة ملح -2ملعقةزيت - 2ملعقة زبادي او فنجان صغير رايب -ماء للعجن







نعجن المقادير مع بعض بالمية لحد لما احصل علي عجينة طرية ومش بتلزق واسيبها تستريح نص ساعة

اقسمها كرات صغيرة في حجم الليمون الكبير واكورها واسيبها علي سطح مرشوش دقيق نص ساعة تاني

افردهم ارغفة صغيرة واسيبها تستريح وبعدين اعيد فردها بشكل رقيق 2مللي




اسخن جريل مسطح او طاسة كبيرة وادهنا زيت خفيف واسخنها عالي وانقل كل واحدة بالترتيب الارغفة
احط الرغيف علي الجريل ولما ياخد لون خفيف اقلبها علي الناحية التانية وماسيبهوش لانه مش بياخد نار



ويبقي بالشكل دة


اغلف اول باول علشان بينشف بسرعة
ممكن اعمل كمية وافرزنها واطلعها للسندويتشات
الفاهيتا-البروستيد -الشاورما ... حسب الاحتياج بالف هنا وشفا




 

 شوفوا طري ازاي
خدوا السندويتش ده هدية علشان نعمله مع الخبز ده
سندويتش البروستيد
حنتبل صدور دجاج مقطعة زي البفتيك بس شرايح رفيعة
نتبل بالتوم المفروم وملح وفلفل وكركم وبابريكا وورقة لوري ونقلي بالبيض والبقسماط بس نحط مع البقسماط المطحون كمية تساويها كورن فليكس مطحون ونقليه واسيبكم للصور






ممكن يؤكل علي حاله كدة وممكن للسندويتش

ونحضرمعاه شرايح جبنة وطماطم وخس ومايونيز

ندهن الرغيف بالمايونيز

نرص عليه الفيليه والطماطم والخس ونقطع الجبنة نوزعها بالطول ونبرم





  

ونحطه في السندويتش ميكر


وبالنسبة للي ماعندهاش الجهاز حنسخن طاسة وندهنها سمن خفيف جدا ونحط السندوتش وعليه طبق تقيل ونقلبه يتحمص علي الناحية التانية وبالف هنا وشفا نفس سندويتش كنتاكي

ليست هناك تعليقات: