دورة المحاشي والاكلات المصرية درس5 محشي البندورة

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
صباحكم ورد وفل وياسمين
في الاول احب احط صورة الشبت لاختي اللي طلبته


محشي الطماطم او البندورة
اجيب الطماطم واقطع الجزء العلوي واحتفظ بيه علي جنب واقور من الداخل بس بمقوار البطاطس ولو مش موجود يبقي بملعقة وشوفوا الصور توضح







واحط الحشوة المعتادة للمحشي وممكن اضيف ليها لحم مفروم زي محشي الكوسة يعني اختياري واحشي الطماطم واغطي بالجزء اللي قطعته وقلت نحتفظ بيه



واجي هنا للسر اللي يخليها ماتتهري وتبيقي متماسكة
اجيب ورق فويل مقطع مربعات صغيرة في حجم الطماطم واحطه تحت الحبة واكبس بيدي اعمله كانه كوب من تحتها زي الصورة



اجيب حلة حجمها يكفي المحشي وهو حنب بعضه لاني مش ححط دورين فوق بعض علشان الطماطم ضعيفة ممكن تخرب مني
واخرط بصلة في قاع الحلة افرشها فيها وابدا ارص حبات الطماطم



بعد لما ارص الطماطم اسقي بالمرقه اللي عندي بس مش كتير زي باقي الحاشي علشان الطماطم بتنزل مية لوحدها يعني احط مرقة ثلث ارتفاع الطماطم ولما تغلي اوطي النار



وهنا بعد السوا ويفضل مش اغرف اول لما اطفي النار يعني استني تهدا واغرف اسيبكم مع الصور



وهنا بعد لما شيلنا الفويل مازالت متماسكة ومش مهرية



وبالف صحة وعافية


تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

اللحمه البارده او الرستو لعزومات رمضان

طريقة عمل لحم مفروم كذاب ( بدون لحم ) بنفس طعم اللحم

صينية الشاورما هتدوبي في طعمها