الخميس، 27 مارس، 2014

دورة المحاشي والاكلات المصرية درس5 محشي البندورة

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
صباحكم ورد وفل وياسمين
في الاول احب احط صورة الشبت لاختي اللي طلبته


محشي الطماطم او البندورة
اجيب الطماطم واقطع الجزء العلوي واحتفظ بيه علي جنب واقور من الداخل بس بمقوار البطاطس ولو مش موجود يبقي بملعقة وشوفوا الصور توضح







واحط الحشوة المعتادة للمحشي وممكن اضيف ليها لحم مفروم زي محشي الكوسة يعني اختياري واحشي الطماطم واغطي بالجزء اللي قطعته وقلت نحتفظ بيه



واجي هنا للسر اللي يخليها ماتتهري وتبيقي متماسكة
اجيب ورق فويل مقطع مربعات صغيرة في حجم الطماطم واحطه تحت الحبة واكبس بيدي اعمله كانه كوب من تحتها زي الصورة



اجيب حلة حجمها يكفي المحشي وهو حنب بعضه لاني مش ححط دورين فوق بعض علشان الطماطم ضعيفة ممكن تخرب مني
واخرط بصلة في قاع الحلة افرشها فيها وابدا ارص حبات الطماطم



بعد لما ارص الطماطم اسقي بالمرقه اللي عندي بس مش كتير زي باقي الحاشي علشان الطماطم بتنزل مية لوحدها يعني احط مرقة ثلث ارتفاع الطماطم ولما تغلي اوطي النار



وهنا بعد السوا ويفضل مش اغرف اول لما اطفي النار يعني استني تهدا واغرف اسيبكم مع الصور



وهنا بعد لما شيلنا الفويل مازالت متماسكة ومش مهرية



وبالف صحة وعافية


ليست هناك تعليقات: