دورة المحاشي والاكلات المصرية درس 8 الكشك

الكشك
اجيب مرقه دسمة حوالي 2 كوب واغسل ملعقتين كبار من الرز واحطه في المرقة يستوي فيها اوطي النار لحد لما يستوي الرز





بعد لما يستوي الرز تماما ويكون فيه المرقة مانشفتش يعني لو كان اتشرب المرقه اذود شويه ميه المهم مايكون مفلفل زي الصورة
اجيب كوب لبن واحط فيه ملعقة دقيق واقلبها واضيفها علي الرز وهو علي النار واقلب واول لما يتماسك اطفي النار واغرفه في اطباق







بعد لما اغرف اعمل التقليه : احمرفي سمن بصله مقطعة مربعات لحد الاصفرار واضيف ثوم مفروم واكمل التحمير واحطه علي وش كل طبق





وده الشكل النهائي وبالف صحة وعافية طبق مغذي ولذيذ وعلي فكرة مش شرط يؤكل ساخن وبيؤكل بالملعقة او بالخبز حسب الرغبة


تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

اللحمه البارده او الرستو لعزومات رمضان

طريقة عمل لحم مفروم كذاب ( بدون لحم ) بنفس طعم اللحم

صينية الشاورما هتدوبي في طعمها